Permalänk

John Westin leder vägen

Timrå IK – Karlskrona HK 5 – 2:

Mål: 1-0 Jimmie Jansson 3 (Molinder 4) 25:49, 2-0 John Westin 4 (J.Persson 6, Andersson 1) 29:47, 3-0 Oscar Johansson 1 (Wedin 6) 30:04, 4-0 John Westin 5 (Åsell 2, Berglund 6) 31:29, 4-1 Joel Kellman 5 (Cruseman 3) 44:10, 4-2 Niklas Lihagen 4 (Bergström 7, Matushkin 6) 57:29, 5-2 Jeremy Boyce 1 (L.Nilsson 7, M.Nilsson 1) 59:26

Skott: 34 – 27

Det var några trendbrott denna vackra höstkväll i Timrå. Den största var kanske att Timrå gjorde en riktigt bra andra period. Den period som man annars förlorat många matcher under tidigare. Att både Oscar Johansson och Jeremy Boyce fick sina målnollor spräckta var så klart bra också.

oscar-johansson-1

Det allra roligaste var så klart att Timrå fick bjuda sin hemmapublik på en fantastiskt fin ishockey. Nu har man vunnit tre av de senaste fyra hemmamatcherna och det kanske kan anas ett liiitet trendbrott gällande hemmaspelet. Den andra perioden var dessutom det bästa jag sett av Timrå den här säsongen.

Matchen var dock lite knepig på det sätt att de tre perioderna såg väldigt olika ut. Den första perioden var jämn med två fartfyllda lag. Båda lagen brände bra chanser och spelet var väldigt öppet och det var kort pucktid i mittzon. Den bästa chansen hade Mattias Nilsson i ett vackert anfall där Anton Wedin dribblat in i slottet och snyggt droppat till Mattias som trampade in, sköt och tog egen retur bakom målvakten men fick på något märkligt sätt inte in pucken.

I den andra perioden fick Timrå inleda i fyra mot fem och där gjorde man som vanligt det väldigt bra och fick med sig energi samtidigt som det gjorde att Karlskrona tappade fart. Sedan rasslade det snabbt iväg. Timrå visar helt plötsligt upp en fantastisk effektivitet. Sex mål i Mora senast och nu kom fyra nya mål på lite mer än fem minuter.

jimmie-jansson-1

Först var det Jimmie Jansson som åter hade siktet väl inställt. Han fick pucken i bra läge och kunde glida ner mot slottet från höger och prickskjuta in 1-0. John Westin blev sedan frispelad i slottet i ett power play och stänkte dit pucken med sitt fina skott till 2-0 efter grymt förarbete av Johan Persson. 3-0 var ett skott som styrdes från Oscar Johansson som på något sätt letade sig in under Patrick Galbraith, det såg lite billigt ut. På 4-0 står Karlskrona still och tittar på när Timrås energikedja spelar bort dem totalt. John Westin kunde på nytt trycka dit en puck, nu får nära håll.

Just denne John Westin fortsätter vara Timrås största positiva överraskning. Det är klart att spelare som Ludvig Nilsson och Anton Wedin tydligt visat att de tagit stora steg också men Westin som för bara två år sedan inte lyckats ta en ordinarie plats i Asplöven har varit varit mycket betydelsefull för Timrå här i inledningen. I dag tycker jag att han leder laget med sitt fysiska spel, hårda jobb och vassa skott. Han ledde vägen och fick andra att följa.

john-westin

Det är faktiskt lite fascinerande att Timrå gjort nio mål på fyra perioder utan Andreé Hult på isen. Det ska inte spilla över något negativt på just Hult men det är kul att andra kliver fram och tar för sig när den puckskickligaste forwarden är skadad (skott på knä mot Mora, s k day-to-day)

Som om den här kvällen inte gav tillräckligt med goda nyheter så fick vi oss en glad överraskning när laguppställningarna släpptes. Timrå hade gjort klart med Erik Nyström resten av säsongen. Den skridskostarke och tekniske forwarden visade sig dessutom direkt i första bytet. Timrå hade även ytterligare en debutant. 16-årige Jonathan Dahlén fick också göra några byten i slutet av matchen.

Åter till matchen så fanns det också negativa saker att ta upp. Timrås tredje period är inte tillräckligt bra. Timrå spelade med ett aktivt försvarsspel i två perioder och fick med sig fart ur varje situation. I den tredje perioden ställde man upp mer och blev mer stillstående. Karlskrona tog över och kunde reducera två gånger och hade bud på fler reduceringar, bl a ett stolpskott.

Nu var dock ledningen så pass stor att Karlskrona inte orkade äta ikapp vilket visar vikten av effektivitet de delar av en match man gör bra samtidigt som jag hade önskat att man rört mer på fötterna även i den tredje perioden trots klar ledning. Jag tycker också, tyvärr, att det finns mer att önska av Mika Norja på båda målen, främst det första.

I och med att både Björklöven och Västerås vann i kväll så tajtades tabellen till ytterligare. Det är nu sju poäng mellan plats två och 13. Timrå tog sig upp på nionde plats och är sämre målskillnad från en åttonde plats och har tre poäng ner till det nedersta strecket.

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensivt: 5
- Farten var bra i två perioder och kreativiteten var härlig att skåda. Jag älskar hur Timrå vågar utmana och göra det svårt för försvaren. Det är inte bara utsida och enkla avslut utan nu rör man verkligen om i anfallszon. Sedan var drivet in mot mål bra hela matchen också. Effektiviteten bra också.

Defensivt: 3
- I den första perioden vände man spelet bra men släppte igenom Karlskrona med fart genom mittzon lite för ofta för att vara riktigt bra. I den andra perioden vann man varenda duell och stod upp bra och vände med fart, gång på gång. Det var femstjärnigt. I den tredje perioden dras betyget ner igen. Det blir för avvaktande och man blev för ofta stillastående.

Power play: 5
- Timrå spelade 19 sekunder i power play i kväll. Det räckte för att göra ett mål och gå 100%. Egentligen är det för lite tid att bedöma men å andra sidan kan man ju inte göra det bättre än man gjorde. Noterbart är att fyra av Timrås nio mål i power play kommit mot just Karlskrona.

Box play: 5
- Jag vill hävda att det var via ett bra box play i början av andra perioden man tog över momentum i matchen. Timrå har byggt upp ett starkt självförtroende i spelformen vilket så klart hjälper. Även senare box play sköttes utmärkt utan att släppa till klara chanser.

Spelarbetyg, Timrå IK:

Istid inom parantes

5: Ingen.

4: John Westin (11:42), Johan Persson (14:09), Jimmie Jansson (20:42), Anton Wedin (14:07), Ludvig Nilsson (15:27), Emil Berglund (15:04) och Calle Åsell (11:32).

3: Robin Persson (20:51), Oscar Johansson (12:49), Mattias Nilsson (17:58), Andreas Molinder (15:56), Andreas Borgman (20:04), Didrik Strömberg (20:29), Niklas Andersson (18:08), Jeremy Boyce (17:13) och Mika Norja (25 av 27).

2: Erik Nyström (14:16), Per Hallin (16:47) och Emil Pettersson (14:22).

1: Ingen.

Övriga: Adam Ohre (Back-up), Filip Lander (00:58) och Jonathan Dahlén (01:30).

Stämning (1-5):

Betyg 3:
- 2627 är lite bättre än jag trodde. Det är kul att förbättrade hemmaresultat ger lite mer utdelning i publik. Att bedöma publiktryck är jättesvårt då jag är kommentator men nog hörde jag den gamla goda ”Timrå IK går på vatten” i den andra perioden. Det värmde. Att människor under och efter matchen har leenden på läpparna är också en sorts god stämning. Bra totalt sett, säger jag.

Foto: Katarina Olsson


Permalänk

Tankar om Timrås situation efter 15 omgångar

15 omgångar av Hockeyallsvenskan är spelat. Timrå är som ni vet placerade mitt emellan de två nedersta strecken. Även om en sådan placering innebär ingenmansland så det är det långt ifrån en sådan just nu. Så som serien inletts så ser den ut att bli otroligt jämn överallt. Frågan är huruvida det är bra eller dåligt för Timrå?

Risken med att ligga mellan de nedersta strecken är ju så klart att det är nära att halka ner till under det nedersta strecket och tvingas kvala för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Som supporter till en förening som för bara två säsonger sedan spelade i Elitserien och några år innan det var ett satsande lag däruppe är ju en sådan verklighet svår att greppa. Kanske är den det för föreningen och spelarna också.

Trots detta så är det i värsta fall en verklighet vi kan bli tvingade att uppleva.

Innan säsongen tippade jag att Timrås skulle sluta åtta med AIK, Almtuna, Oskarshamn, Vita Hästen, Björklöven och Asplöven bakom sig.

Tittar vi på tabellen i dag så är det Asplöven, Almtuna och Vita Hästen som innehar de tre första platserna. De är dock på behörigt avstånd till Timrå, d v s enbart sju-åtta poäng före.

Jag tycker av det jag sett hittills att både Asplöven och Almtuna är bättre än Timrå. De två lagen har ett liknande tankemönster i sina satsningar med bra fart i spelet.

Asplöven har några spetsspelare i lyckade nordamerikanska värvningar och hittills bättre målvaktsspel. Främst har de dock mer tyngd i sitt lag än vad Timrå har. De har fått in unga spelare som jobbar hårt och som spelar hårdare än vad Timrås unga spelare gör. Jag tänker då på spelare som Sam Marklund, Joachim Nermark och Lars Bryggman. Alla tre födda 1993. Jag tror därför att Asplöven är ett lag som kommer vara före Timrå när serien är över också.

Almtuna och Timrå är väldigt lika varandra på många punkter om man bara tittar på pappret. De har dock bredd och konkurrens i sin trupp. De har också en äldre trupp. Jag kan tycka att farten är lika bra i lagen men att Timrå faktiskt har bättre kreativitet i sitt spel. Timrå skapar mer. Almtuna har dock bättre målvaktsspel och behöver skapa färre målchanser för att göra mål, som det varit hittills. Almtuna bedömer jag både med sin bredd, sin något större rutin och sina målvakter kommer orka hålla jämnare nivå än Timrå och borde således kunna hålla sig före Timrå när serien är färdigspelad.

Gällande Vita Hästen är jag fortfarande kluven. De spelar en synnerligen tråkig men hittills mycket effektiv ishockey. Talar man långsiktigt är deras spel inget som utvecklar något. Deras fina offensiva ishockey när de väl går till anfall är dock utvecklande och riktigt bra. Jag kan inte tänka mig att de kommer behålla sin plats i toppen så länge de är det lag som får mest skott mot sig i hela serien. Däremot känns det 50/50 huruvida de i slutändan kan hålla sig före Timrå. De har i alla fall sju poängs försprång som det är i dag, vilket Timrå kan ta in bara av att slå Vita Hästen de tre gånger de har kvar att möta dem.

Oskarshamn, Björklöven och AIK har i alla fall Timrå lyckats hålla bakom sig efter 15 omgångar. Det skiljer dock bara två till fem poäng. Dessa tre lag tycker jag rent spelmässigt att Timrå är bättre än och har ju slagit alla tre, även om det verkligen var på håret mot AIK.

Det jag kan känna oro för Timrå kring dessa tre lag är att de värvar spelare. Mark Hurtubise (13 mål i SHL förra säsongen) är klar för Björklöven. Yared Hagos (tyngd, om inte annat) har tillkommit i AIK och nu tycks Evan McGrath (18 poäng i SHL förra säsongen) vara klar för Oskarshamn. Som jämförelse har Timrå plockat in Niklas Andersson. På tryout.

Ska man prata ”räddningsplankor” för att undvika kvalspel känner jag dock att Björklöven ska Timrå klara. De har spets men spelar i för lågt tempo, anser jag. Oskarshamn har en bättre trupp än Timrå men har haft ganska mycket skador. Det är med andra ord svårt att säga om vi sett deras fulla potential ännu. Jag tycker dock att det finns anledning att ifrågasätta spelet där också sett till hur det såg ut förra säsongen. För att reparera måste man veta hur man lagar. Jag tror fortfarande Timrå kommer hamna före Oskarshamn men inte lika säkert som jag tror med Björklöven. Om AIK är det lite 50/50 ännu. Det finns potential där men det kommer ta tid. Frågan är hur mycket tid? Jag tror inte de når övre halvan av serien i a f.

Nu är det inte så att jag tror att Timrå hamnar i kvalspel. Jag tror dessutom fortfarande att chansen på slutspelsserien finns där. Timrå har en enorm potential i sitt spel och är bland de lag som skapar mest. Tittar man enkom i skott på mål så är det bara Rögle och Malmö som skjuter mer. Jag tycker det är stor skillnad på kvaliteten på Timrås spel jämfört med ett år sedan. Jag tycker anfallsspelet dessutom är på liten uppgång just nu. Kan laget jobba hårdare och jämnare så borde effektiviteten också öka. Däremot känner jag oro för målvaktsspelet som hittills varit för ojämnt för ett lag som inte producerar mycket mål.

Kan Timrå få till ett jämnare målvaktsspel så finns absolut chans att ha fler lag än 2-4 bakom sig. Det finns lag som jag tippat ovan Timrå som har bekymmer. Inte minst Västerås och BIK Karlskoga. De ska vara bättre än Timrå men det är inte ovanligt att något lag faller igenom under en säsong. För även om Asplöven och Almtuna slår Timrå så behöver inte alla tippade topplag göra det. Det finns sådan flopprisk hos samtliga utom Malmö. Om Malmö floppar så är det på målvaktssidan men då handlar det om att missa final, sämre än så känns inte möjligt.

Så för att summera detta inlägg så har Timrås säsong de första 15 omgångarna startat sämre än jag trodde. Spelmässigt är jag nöjd men man borde utifrån hur spelet sett ut vunnit några matcher till. Däremot har några av de andra lagen, främst Asplöven, Almtuna och Vita Hästen gått mycket bättre än jag kunde ana, vilket inte gynnar Timrås situation och möjlighet till slutspelsserien.

Skulle jag tippa i dag skulle jag tippa ingenmansland.

Jag kommer göra en liknande prognos efter 30 omgångar. Sett till hur serien börjat kanske det skett stora förändringar då.


Permalänk

Sett i helgen

Hej!

Jag har sett en del hockey i helgen som jag inte redogjort för i bloggen. Jag tänkte att jag bara kort skulle kommentera detta.

**

Timrås J20 förlorade mot Modo med 3-6. Matchrapport var planerad men bloggservern strulade en hel del i går så jag nöjde mig med att skriva A-lagets match.

Kort om J20-matchen kan jag säga att den var mycket välspelad och bra. Timrå var bra med i matchen men orkade inte hela vägen mot ett mycket starkt Modo-lag. I Timrå gjorde tvillingarna Brändström (95), Anton Nyström (96), Martin Mellberg (95), Jesper Wiberg (97) och Jonathan Dahlén (97) extra bra ifrån sig bland många bra insatser. Det var ett härligt driv i laget, främst i de två första perioderna.

Timrå är dock fortsatt hyfsat med i kampen om Top 10. Fyra poäng ifrån med två färre matcher spelade.

**

Timrås J18 slog Björklöven med 4-1. Stackars Victor Öjdal (97) blev av med sin nolla på en björklövsk reducering med åtta sekunder kvar. Björklöven hade ett lite äldre och tyngre lag men Timrås skicklighet vägde över och man vann tämligen komfortabelt. Backen Marcus Hardegård (97) stod för ett makalöst vackert mål då han trampade runt Björklövens försvar och slängde upp ett snabbt skott i nättaket. I dag vann J18-laget mot Vännäs med 8-3.

**

Edmonton Oilers har inlett NHL-säsongen med fem raka förluster. Jag har sett majoriteten av matcherna och det ser väldigt dystert ut. Ingen av den unga kåren av talangfulla spelare ser ut att kunna leda laget på ett bra sätt. Laget är för tunna och uddlösa. Igen. Att Anton Lander inte skulle kunna platsa bland dessa centrar känns väldigt märkligt. Oilers går mot att missa slutspel för nionde säsongen i rad och mot att åter få drafta en topptalang.

**

Henrik Zetterberg går däremot som tåget. I helgens dubbelmöte med Toronto har han dominerat båda matcherna och legat bakom samtliga fem mål som Detroit gjort. I natt avgjorde han med att sätta ett slagskott med tio sekunder kvar av sudden. Totalt står han på sex poäng på fem matcher.

**

Bäst redan är Sidney Crosby med sina nio poäng (5+4) på fyra matcher. I natt såg jag Pittsburgh slå ett annars superhett NY Islanders. Matchens dominant var Evgeni Malkin som var helt enorm. Patric Hörnqvist har verkligen hamnat i en guldsits där. Han noterades för två mål i natt och har totalt åtta poäng på fyra matcher. Han passar perfekt in. Han tar ingen onödig plats och är bra på att göra sig spelbar för superstjärnorna.

**

Sist och minst såg jag Sundsvall Hockey slå Kalix med 5-2 i eftermiddag. Den förre Timrå-tryoutaren Viktor Hertzberg var spelaren som stod ut mest i matchen och noterades även för två mål och två assist. Kedjan med honom, Markus Kinisjärvi och Mathias Sundberg var lagets främsta. Kalix började annars matchen bäst men när Sundsvall började spela mer fysiskt på det kortväxta Kalix-laget tog man över matchbilden. Sundsvall har också flera puckstarka backar som under senare delen av matchen lät Kalix jaga, jaga och jaga utan lycka.


Permalänk

Stark mental seger!

Mora IK – Timrå IK 4 – 6:

Mål: 0-1 Andreas Molinder 1 (J.Persson 4) 05:06, 1-1 Emil Bejmo 6 (Bengtsson 12) 20:24, 2-1 Mattias Nörstebö 1 (Fish 2, Sonne 2) 23:37, 2-2 Johan Persson 3 (Molinder 2, Pettersson 2) 24:36, 3-2 Jerry Pollastrone 8 (Bengtsson 13, Mitchell 14) 26:39, 3-3 Jimmie Jansson 1 (L.Nilsson 5, Jo.Westin 4) 38:11, 4-3 Lukas Bengtsson 4 (Mitchell 15, Hermansson 5) 39:57, 4-4 Jimmie Jansson 2 (Hallin 1) 46:57, 4-5 Johan Persson 4 (Pettersson 3, L.Nilsson 6) 58:15, 4-6 Ludvig Nilsson 6 (Molinder 3) 59:55

Skott: 33 – 35

Vissa segrar sticker ut mer än andra. Det här var en sådan.

Det här blev en match med mycket känslor. Jag såg för det första matchen i webbsändningen sittandes på läktaren i E.ON Arena med J18-matchen Timrå-Björklöven och senare en U16-träning bakom. Under den första perioden gick det dessutom knappt att se matchen då webbsändningen (igen) inte fungerade som den ska.

Den fungerade dock under korta stunder och den fick med periodens enda mål. Det var ett riktigt skitmål av Andreas Molinder. Han slängde in en puck som tog via ett Moraben och in. Calle Åsell tryckte dessutom in Moraspelaren i målet. Av det jag i övrigt kunde se av den perioden så tycker jag Timrå spelar bra.

Mora är ett lite lurigt lag. De kan vara ojämna i spelet och det kan se lite taffligt ut men de har några riktigt vassa skyttar och då främst deras första backpar. Det är även ett ganska tungt lag när de tar sig in på mål. I den andra perioden får de alldeles för stora ytor att ta fart och kraft. Timrå har det väldigt jobbigt i egen zon.

Mora gör 1-1 i första bytet. Det blir en rörig situation där Timrå tappar folk och pucken liksom rinner igenom och in i mål. Några minuter senare kommer 2-1. Adam Ohre gjorde debut från start i dag i Timrås mål. Jag kan ha missat någon bra räddning i den första perioden men annars blev debuten ingen höjdare. Skottet till 2-1 tog i hjälmen på honom och pucken ramlade sedan in bakom honom. Han hade dessutom Robin Perssons klubba i bröstet, såg det ut som.

Timrå stack upp i bra kontringar och jag tycker att man under hela matchen hade bra anfallsspel. Det var t o m så att Timrå missade flera klara chanser och borde ha gjort fler mål trots att matchen var så pass målrik.

Timrå kvitterade till 2-2 på en vacker kontring där Johan Persson, Emil Pettersson och slutligen Andreas Molinder vackert serverar tillbaka till Johan Persson som trycker till direkt. Riktigt snyggt!

Det tog dock bara någon minut innan nästa kalldusch var framme. Med Jeremy Boyce i utvisningsbåset kunde Jerry Pollastrone smälla dit 3-2 med trafik framför Ohre. Det är svårt att se från sändningens vinkel men jag tyckte det såg ut som att Ohre såg skottet och det går rakt in. Hur som helst blev tre mål på sex minuter för mycket och Timrå gjorde ett målvaktsbyte. In med Mika Norja.

Trist för Ohre, men han lär få fler möjligheter. Jag tycker att han gjort en väldigt bra säsong hittills i övrigt. Jag tycker dock att det var rätt att plocka ut honom i det läget.

Här står sedan matchen länge och väger. Spelet är ganska öppet och slarvigt från båda lagen. Det skapas chanser från båda lagen och Mika Norja har en sådan där strulsekvens som han kan ha ibland då han håller på att tappa in en puck bakom ryggen.

Till slut, med bara två minuter kvar av perioden, kommer nästa mål. Seniorrookien Jimmie Jansson har haft en tung säsongsinledning men här visar han sin styrka. Trots att han är back och matchen står och väger så har han modet (eller dårskapet?) att sticka rakt fram i en kontring och på en perfekt passning av Ludvig Nilsson tar han sig igenom fri och avslutar kliniskt i friläget med en skottfint. Mycket snyggt!

Wow. En psykologisk kvittering med bara två minuter kvar av den andra perioden. Timrå visar styrka och här får jag för första gången känslan att det var kan vara en seger på gång. Det kändes hoppfullt.

Med sju sekunder kvar av perioden blir det en tekning i egen zon. Andreas Molinder (för övrigt mycket bra i matchen) förlorar tekningen rakt bakåt och Jeremy Boyce missar sedan att täcka Lukas Bengtssons slagskott och Mora gör 4-3 med TRE sekunder kvar av perioden.

Moras storhet ligger mycket i det vassa första backpar man har. Får de ihop sitt spel i övrigt kan de faktiskt skrällta en SHL-plats med ett sådant backpar. På de 15 första matcherna har Kevin Mitchell 21 poäng och Lukas Bengtsson 17 poäng. Helt otroligt bra! De gör fem gemensamma poäng även denna match. Det blev dock inga fler efter 4-3 i dag.

För Timrå är läget så klart nattsvart att åka på det målet inför den tredje perioden. Timrå har tidigare dessutom haft svårt att vända matcher och har dessutom tenderat att sjunka ihop av motgångar. Nu ska man komma in till en tredje period efter att ha ställt till det så pass att man hamnat i underläge tre gånger under bara den senaste perioden.

Timrå är ganska bra med spelmässigt i alla tre perioder. Även i den andra perioden trots att man är svaga i egen zon och släpper in fyra mål så har man ett bra anfallsspel i den perioden också.

Timrå startar den tredje helt okej. Cirka sju minuter in kommer också kvitteringen. Jimmie Jansson är fortsatt het och kommer åter fram och tar sig igenom till att få in sitt andra mål i matchen. Jag har skrivit det förr och skriver gärna igen att han är en mycket svårmarkerad spelare när han kommer upp som back på det där sättet. Han var riktigt bra i dag och vi får hoppas att det lossnar lite framåt för honom nu. Att han gick +4 i matchen var för bra hans plusminus också.

Med 4-4 på bortaplan mot serieledaren är den vanliga synen att det är serieledarna som går för tre poäng medan bortalaget tätar till och är nöjda om man håller poängen.

Jag vet inte om det var den ungdomliga entusiasmen men här var det till en början Timrå som gick stenhårt för nästa mål och det var Mora som kom i kontringar. Bl a kom Christopher Fish helt fri där Mika Norja kommer upp med en avgörande räddning. Sådana som många av oss efterlyst att han bör göra oftare.

Under andra halvan av slutperioden kommer dock Mora upp mer och mer. De tar över och skapar bra tryck mot Timrå som jag åter tycker inte har aggressiviteten i egen zon som man behöver. Man slarvar dessutom. Jag tror det är Jeremy Boyce som slår en indian som så när höll på att straffa sig men där Norja åter lyckas hålla tätt.

Med två minuter och sju sekunder lyckas dock Timrå kom upp i banan igen. Det är Robin Persson som går runt Lukas Bengtsson och faller. Han gör en så kallad rutinerad aktion som ger Timrå power play med två minuter och sju sekunder kvar.

Trots att det är Timrå som har power play så sitter jag personligen och oroar mig för att Mora ska göra 5-4 med en man mindre. Jag skyller på alla mina år av krossade Timrå IK-förhoppningar för mitt förlorarpsyke under matcherna. Men så tänkte jag när de ställde upp för PP-spel. ”Hur jobbigt skulle inte det vara?” Ett sent avgörande mål framåt i ett sådant här läge kan jag knappt komma ihåg att jag sett Timrå göra.

Vad händer då? Jo, Timrå sätter upp tryck och Emil Pettersson flippar perfekt till Johan Persson som klipper till direkt i slottet och gör 4-5 framför ögonen på en underbar bortaklack i hörnet!

Efter det underbara målet är det 01:45 kvar för Mora att kunna kvittera. Jag hinner tänka att det var synd att Timrå gjorde sitt power play-mål så tidigt eftersom det fortfarande var så mycket tid kvar. Avdelning att aldrig vara nöjd.

Mora får upp tryck i sex mot fem men Timrå försvarar sig riktigt bra och Mora får aldrig till något bra skottläge. Istället är det Timrå som kan få ut pucken, vända och sätta 4-6 i tom bur av Ludvig Nilsson.

Eftersom jag missade matchen i Södertälje så blev det här den härligaste segern denna säsong. Timrå ligger ju lite halvkritiskt i tabellen men täppte nu till igen uppåt. Det spelar ingen roll att Timrå inte spelade en perfekt match och att man gör en svag andra period där man ställer till det för sig återkommande.

Det går inte att vinna i längden på det här sättet men att vinna trots att man hamnar i underläge tre gånger ger råg i ryggen. Jag blir så glad av spelarnas driv och vilja att jobba sig tillbaka i matchen. Det var en underbar seger, helt enkelt!

Timrå har dock även i dag en för låg lägstanivå men högstanivån är också bra vilket räckte för seger. Ett jämnare och hårdare arbete under matcherna är ett måste om man ska ta sig upp och nå en slutspelsserie.

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensivt: 5
- Sex mål på bortaplan mot serieledarna och dessutom vinner man skotten och skjuter 35 skott. Det var bra fart i spelvändningar samt både fula och snygga mål där man verkligen luckrade upp Moras försvar. Timrå hade trots sex mål flertalet bra möjligheter till fler mål.

Defensivt: 2
- Nu såg jag så lite av första perioden men Timrå hade åtminstone i de två avslutande perioderna svårt att få stopp på Mora tidigt och lät dem komma med fart. I egen zon kunde det bli riktigt vara rörigt. Det blev lite bättre i tredje perioden.

Power play: 4
- Timrå hade bara två möjligheter på hela matchen och gjorde ett mål. Det var inte vilket mål som helst heller utan ett matchavgörande mål med mindre än två minuter kvar. Att ha ett power play som man kan avgöra matcher med har Timrå-supportrar inte varit bortskämda med genom åren. Bra pucktempo och bra avslut på målet.

Box play: 2
- Jag tycker man överlag gör det okej i box play. Timrå mötte ett starkt power play namnmässigt och släppte in ett mål på två PP-försök. Det box play man klarade gjorde man med bravur.

Spelarbetyg, Timrå IK:

Istid inom parantes

5: Ingen.
4: Jimmie Jansson (15:39), Johan Persson (17:00), Ludvig Nilsson (15:47), Emil Pettersson (17:30) och Andreas Molinder (19:12).
3: Mika Norja (17 av 18), Per Hallin (15:47), Didrik Strömberg (17:22) och Emil Berglund (14:19).
2: John Westin (09:28), Calle Åsell (07:47), Robin Persson (23:07), Mattias Nilsson (22:48), Anton Wedin (15:41), Oscar Johansson (14:49), Andreé Hult (09:13) och Niklas Andersson (17:07).
1: Jeremy Boyce (17:07), Andreas Borgman (20:29) och Adam Ohre (12 av 15).

Stämning (1-5):

Betyg X:
- Kan ej bedömas då jag inte hörde ljudet från sändningen (dock ej sändningens fel eftersom jag satt i E.ON Arena och tittade i datorn när annat pågick). Det var dock kul att se liv och färg på Timrås bortastå. Det är mycket glädjande att supportrarna börjat åka allt mer på bortamatcher igen. Förra lördagen var det ju bra drag i Uppsala också t ex. 2701 åskådare lyckades Mora som serieledare locka en oktoberlördag mot Timrå.


Permalänk

Match med två sura ansikten

Timrå IK – Rögle BK 0 – 4:

Mål: 0-1 Jakob Lilja 4 (Rosén 3) 22:48, 0-2 Jesper Jensen 8 (Liljewall 5) 33:53, 0-3 Niklas Hansson 2 (Rensfeldt 2) 41:31, 0-4 Calle Rosén 2 (Le Blanc 3) 53:17

Skott: 28 – 37

I dag fick vi åter se detta Timrålags begränsningar skina igenom igen. Spelet kan vara bländande men avsluten och marginalerna i de bra delarna av matchen får man helt enkelt inte med sig. Det är givetvis inte bara otur. I dag var också lägstanivån i spelet för låg.

Den första perioden var verkligen bra. Timrå var starka i egen zon och riktigt starka i offensiv zon. Det var ett snabbt spel och man hittar varandra i bra lägen återkommande. Det var inte mindre än fyra riktigt klara målchanser där det i stort sett borde vara mål. Här behöver man göra mål och egentligen minst två för att vinna den här matchen.

När man som lag spelar bra men inte får utdelning så tappar man energi. Timrå fick ett rejält energitapp i början av den andra perioden då först Daniel Öhrn skadade sig otäckt när han i en lufttur landade på egen nacke och Rögle sedan gör mål direkt efter avbrottet från den händelsen.

Gladeligen sade de första rapporterna att Daniel Öhrn ”bara” hade åkt på en hjärnskakning. Det såg nämligen så pass att otäckt ut att det kunnat vara värre. Jag gillar också att se hur Andreas Lilja hjälpte till i situationen. Han höll kontakt med Öhrn och hjälpte till med både bår och annat. Det var snyggt agerat av honom.

Rögle har ett bra lag som ska vara ett lag för seriens topp. När de efter 0-1 tar över spelet så gör man det fullständigt och matchen hade kunnat avgöras helt de närmaste sju-åtta minuterna. Rögle hade flertalet bra chanser och missade också en straff.

Timrå fick dock tillbaka lite energi efter en timeout och ett avklarat box play. I box play kom man dessutom två mot en där Per Hallin sumpade chansen på ett närmast uruselt sätt. Timrå var ändå på gång och hade bra snurr i anfallszon vid några anfall. Då kom istället 0-2 som en ny kalldusch. Timrå var alldeles för stillastående när Christoffer Liljewall promenerade omkring i anfallszon och serverade Jesper Jensen.

I början av tredje kom 0-3 och i ett flygande anfall och då var matchen över. Det var skicklige Niklas Hansson som siktade in ett skott bakom Mika Norja som förhoppningsvis var skymd.

Timrå försöker bra vid 0-3 men Rögle har bra kontroll på det och visar sig tydligt starka rakt igenom tredje perioden.

Matchens olika ansikten var Timrås fina första period där jag tycker spelet höll hög klass men perioden blev utifrån utebliven utdelning sur. John Westins stenhårda ribbskott på friläge i första perioden känns tillsammans som Daniel Öhrns skada som de två mest tydliga händelserna som tippade vågskålen fel för Timrå. Efter skadan kom ansiktet med Rögledominans och ett ganska energilöst Timrå fram. Segern för Rögle blev till slut otvivelaktigt välförtjänt.

Timrå ligger nu på 12:e plats i en mycket jämn tabell. Det är två poäng ner till under nedersta strecket men även ”bara” nio poäng upp till serieledande Mora som man möter i Mora på lördag. Till slutspelsstrecket är det fem poäng.

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensivt: 2
- Mållöst men ändå inte helt underkänt. Tycker det offensiva spelet i den första perioden var mycket bra dessutom. Totalt sett blir dock inte mer än godkänt utifrån djupa svackor i matchen samt dålig effektivitet.

Defensivt: 2
- Jag tycker man själva ligger bakom att alla fyra målen bakåt sker men på olika sätt. Svackan i andra perioden var verkligen inte bra. Sedan blir det kanske naturligt att det kommer misstag när man ska ta ikapp så många mål framåt. Arbetsinsatsen var för ojämn för ett bra betyg.

Power play: 2
- Det blev bara två möjligheter men inga mål. Spelet var dock bra, främst i det första. Timrå skapade klara chanser i båda och kom till avslut. Utifrån hur laget utför sina power play rent spelmässigt i match efter match känns det märkligt att man ligger sist i ligans PP-tabell. Det borde kunna lossna.

Box play: 4
- Som vanligt mycket bra. Tre numerära underlägen där jag tycker man hade bra koll. Rögle har några bra lägen men färre än vad Timrå hade i sina PP. Timrå skapade dessutom en kanonchans framåt under ett BP och direkt efter ett BP.

Spelarbetyg, Timrå IK:

Istid inom parantes

5: Ingen.
4: Anton Wedin (19:14).
3: Andreas Borgman (21:48), John Westin (12:16), Johan Persson (12:20), Robin Persson (23:59) och Didrik Strömberg (22:14).
2: Emil Berglund (15:18), Calle Åsell (13:27), Mika Norja (32 av 36), Per Hallin (16:05), Andreé Hult (22:57), Emil Pettersson (10:23), Daniel Öhrn (04:55), Ludvig Nilsson (20:38) och Filip Lander (04:51).
1: Mattias Nilsson (26:42), Jimmie Jansson (15:33), Jeremy Boyce (14:50) och Oscar Johansson (13:05).

Övriga: Adam Ohre (Back-up) och Oskar Brändström (00:00).

Stämning (1-5):

Betyg 2:
- Det är alltid svårt att bedöma när jag verkar som kommentator samtidigt men jag tyckte att det var bitvis bra tryck. Det var förhållandevis okej med folk i klacken och 2761 åskådare är över budget. Det var bra bu-tryck när domaren ”förtjänade” få höra missnöje. Kul att ”Dansa efter min pipa” med Bob Hund spelades vid en utvisning. Det var lite för mycket publiktystnad för att nå upp till bra allsvensk klass men tvåan är stark.


Permalänk

Rutin på tryout

http://norrteljetidning.se/sport/1.2679506-klart-med-ny-klubb-for-andersson

http://www.timraik.se/artikel/58674/

Timrå startade säsongen med en back ”för lite” och har till det fått Tommy Stenqvist långtidsskadad. Timrås lösning på det är en tryout till novemberuppehållet på Niklas Andersson som nyligen kickats från Vita Hästen.

Så här skrev jag om honom inför säsongen:

”Niklas Andersson 2
- 28-åring med 113 SHL-matcher och 223 allsvenska matcher på meritlistan. Har dock inte rosat marknaden på senare år och har varit runt i flera allsvenska klubbar utan att lyckas. En defensiv back som också har offensiva egenskaper. Gänglig rightare.”

Den största anledningen till att Niklas Andersson fick lämna Vita Hästen var nog ekonomi, ska sägas. Han gjorde faktiskt helt okej ifrån sig i de matcher han spelade där. Speltiden var 15:12, 17:24, 14:57, 19:46 och 17:41 i de fem matcherna och han var bara inne på ett baklängesmål.

Andersson var ditvärvad som ersättare till långtidsskadade Sean-Michel Sunnqvist. Denne kom dock tillbaka tidigare än beräknat och ersättaren Andersson blev då förmodligen ekonomiskt sett överflödig. Annars hade han nog fått vara kvar där. Det fanns dessutom option för Vita Hästen att bryta kontraktet.

Nu kommer Andersson in i ett liknande läge för Timrå IK där han ska ersätta en långtidsskadad spelare. Att det just är den här lösningen som Timrå hittar beror till stora delar också på ekonomi. Timrå lockar inte bra på hemmaplan, har sedan länge likviditetsproblem och skatteskuld hos kronofogden. Timrå är så klart försiktiga och begränsade i att binda upp kostnader.

Vad kan Andersson bidra med då? Jo, han breddar backsidan numerärt och gör den lite tyngre. Han har dessutom mer rutin och bör hålla en jämnare nivå än en uppflyttad juniorback. Han är ingen offensiv spetsback men sägs faktiskt ha ett helt okej tryck i skotten. Förhoppningsvis kan det, tillika hans rightfattning, komma till användning för Timrå.

Debut på lördag.


Permalänk

Hockeypuls med Hedström

Här är senaste avsnittet av Hockeypuls med fokus på Jonathan Hedström och hans nya bok:

 


Permalänk

Poängsmygaren Berglund levererar

Timrå IK – IK Oskarshamn 4 – 2:

Mål: 1-0 Emil Pettersson 3 09:45, 2-0 Emil Berglund 2 (Johansson 1, Jo.Westin 3) 17:04, 3-0 Emil Berglund 3 (Je.Westin 1, Wedin 5) 18:46, 4-0 Calle Åsell 1 (Strömberg 1, Borgman 1) 23:15, 4-1 Camilo Miettinen 5 (Styrman 7, Rodman 4) 30:19, 4-2 Mikael Johansson 1 (Rodman 5, Styrman 8) 59:25

Skott: 29 – 40

När alla lag mött alla är Timrå IK placerade på 11:e plats i Hockeyallsvenskan. Denna placering berättar dock inte hela historien om hur bra Timrå rent spelmässigt utfört sina matcher. Timrå är trea i skott på mål men 12:a i effektivitet. Den bristande effektivitet har gjort att minst fem-sex poäng gått förlorade.

Detta gör att Timrå blir starka när effektiviteten är på en bra nivå. I dag kliver Timrå in på sin hemmais och faktiskt avgör matchen redan i den första perioden. Oskarshamn är visserligen också förvånansvärt tama men det har också andra motstånd kunnat vara men där Timrå ändå inte levererat tillräckligt och ibland inte ens lyckats leda efter ett sådan episod av matchen.

Det var först och främst kul att se Timrås kreativitet med ett mer systematiskt anfallsspel. Farten och närkampsövertaget sköljde över Oskarshamn. Det var extra kul att se Emil Petterssons beslutsamhet när han i sitt friläge sätter 1-0 med en lång vacker dragning. Det var inte mindre kul att se en glödhet Emil Berglund sikta in två skott i det vänstra krysset.

emil-berglund
Foto: Katarina Olsson (Arkiv)

Förra säsongen gjorde Emil Berglund två mål och totalt tio poäng på 50 matcher. Hittills har han gjort tre mål och åtta poäng redan. Han har varit en riktig poängsmygare som kanske inte alltid är den som glänser mest offensivt men han har en riktigt listig sida av sig som inte ska underskattas. Jag älskar hans andra mål i kväll där han med ett hårt men smygande dragskott sätter den i krysset när Gasper Kroselj inte ser något.

Resterande del av matchen förs i stora drag av Oskarshamn men det liksom kvittar eftersom Timrå har bra kontroll på händelserna. Timrå vinner de allra flesta kamperna framför eget mål. Det var dock inte alltid helt ofarligt utan några riktigt bra chanser brändes av Oskarshamn men Timrå släppte aldrig det andra målet förrän matchen var avgjord.

Timrå hade däremellan också många bra chanser att utöka sin ledning och jag tycker man vinner matchen tveklöst välförtjänt. Jag skulle även vilja utnämna denna match till den bäst genomförda hemmamatchen hittills.

Efter förra matchen lyfte Roger Forsberg upp att Adam Ohre kanske skulle få chansen i mål men han ställde Mika Norja. Det var nog en bra pik till Mika Norja som kliver upp och gör en bra insats i kvällens match. Han var där när laget behövde honom, även om han simmar för mycket på målet. Det andra målet räknar jag inte eftersom matchen var över då den pucken rann igenom.

mika-norja-1
Foto: Katarina Olsson (Arkiv)

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensivt: 4
- I dag var det riktigt bra från i alla fall tre av lagets formationer. Backarna fyllde på, forwards hade bra rörlighet och man sökte systematiskt instick som rörde om för Oskarshamn. Det var bra klass på samtliga målavslut också. Mycket bra!

Defensivt: 3
- Jag tycker man börjar starkt och vänder spelet högt i banan. Forwards vinner tillbaka mycket puck matchen igenom också. Vid 4-0 tappar man dock detta och ju längre matchen går ju svårare har man att få stopp i spelet och får mycket skott mot sig. Spelet framför egen kasse var dock bra och de få gånger man hamnade i en mot två eller liknande löste man det bra. Bra uppoffring!

Power play: 4
- Bra tryck i alla power play där man flyttar pucken bra och har rörlighet. Man skapar flera målchanser i varje power play. Man avslutar från olika håll och man lyckas göra ett mål på tre försök. Efter det sista överläget gör man mål kort efteråt dessutom.

Box play: 4
- Som vanligt mycket bra. Tre numerära underlägen där jag tycker man hade bra koll. Oskarshamn hade svårigheter få till något konstruktivt. Enda minuset är att man släpper till många skott.

Spelarbetyg, Timrå IK:

Istid inom parantes

5: Ingen.
4: Emil Pettersson (14:23), Emil Berglund (15:41), John Westin (10:37), Calle Åsell (10:53) och Jens Westin (26:48).
3: Mika Norja (38 av 40), Robin Persson (25:06), Andreé Hult (20:37), Ludvig Nilsson (18:32), Anton Wedin (17:53), Johan Persson (14:12), Daniel Öhrn (14:48), Jeremy Boyce (12:44), Didrik Strömberg (19:38), Oscar Johansson (06:39) och Jimmie Jansson (16:41).
2: Per Hallin (12:59), Andreas Molinder (09:39), Andreas Borgman (20:08) och Mattias Nilsson (07:43).
1: Ingen.

Övriga: Adam Ohre (Back-up) och Filip Lander (00:00).

Stämning (1-5):

Betyg 2:
- Utifrån hur bra laget spelade så tycker jag inte publiken levde upp som man kan förvänta. Jag upplevde alldeles för mycket tystnad men med bra sekvenser. Jag gillar verkligen energin från de unga klackmedlemmarna ovanför ingången. Jag hoppas man kan hitta ett bra samspel mellan dessa och övriga. 2268 är alltid en underkänd publiksiffra men okej en tisdag mot Oskarshamn som inte är något lag som har någon som helst historisk förankrad relation till publiken häruppe.


Permalänk

Flera som skräller, men inte Timrå

Almtuna IS – Timrå IK 3 – 0:

Mål: 1-0 Martin Janohls 4 (Lundberg 4, Selin 1) 18:40, 2-0 Johan Berggren 2 (Vestberg 5) 19:05, 3-0 Emil Lundberg 2 28:23

Skott: 21 – 31

Den här upplagan av Hockeyallsvenskan har sannerligen startat på ett intressant sätt. När lagen så när som på en omgång mött alla lag så är det Vita Hästen, Mora, Almtuna och Asplöven som har de fyra första platserna.

Almtuna som tog emot Timrå i dag kunde göra det med att vinna sin femte raka seger. Almtuna har på pappret inte ett nämnvärt bättre lag än Timrå eller dyrare för den delen heller. De spelar också på ett liknande sätt som Timrå med mycket fart och hårt jobb snarare än med spets och briljans.

Vad är det då som gör Almtuna mer framgångsrika? Ja, i den här matchen kunde Timrå matcha bra på de flesta punkter och förde stora delar av spelet. Det fanns dock några skillnader som fällde avgörandet.

Almtuna har för det första en säkrare målvakt som laget litar mer på. Mika Norja blev för andra gången utbytt och har fortsatt svårt att inge förtroende även om jag inte lastar honom för underläget när han klev av. Adam Ohre fick komma in för andra gången den här säsongen. Han hade inte så mycket att göra men det som kom skötte han bra.

Jag anser att Ohre borde få stå från start nästa match. Han har släppt in ett mål på 27 skott (96,3%) över 63 minuters speltid. Ohre har dessutom på J20-nivå 94,77 i räddningsprocent på fyra framträdanden. Jag anser att han är redo att prova en match från start. Jag tycker han agerar med både bra lugn och bra fokus hittills den här säsongen. Sedan är jag medveten om att det är en helt annan sak att stå från start än att komma in utan speciellt mycket att förlora.

En annan skillnad i den här matchen är att Almtuna är starka framför egen målvakt. De har bra fart i försvarsspelet och spelar uppoffrande. Timrå fick svårare och svårare att få igenom sina skott. Almtuna visade dessutom självförtroende i den grad att man var kylig när man skulle vara kylig och het när man skulle vara het.

Då är vi inne på den tredje skillnaden. Båda lagen skapade under första halvan av matchen minst lika många bra kontringschanser men där Almtuna hade kyla och självförtroende att göra något bra av sina försök.

Jag är trots förlusten nöjd med Timrås inställning. Jag tycker inte att man ger upp eller hänger med huvudena utan man trummade på nästan ännu mer vid motgångar i matchen. Det är väl egentligen bara slarvet mellan 1-0 och 2-0 som blev ett dyrbart undantag.

Timrå får dock ut för lite av sin arbetsinsats i dag. Man vann för sällan kampen framför mål och på det stora hela var spelövertaget tämligen uddlöst. Johan ”Honken” Holmqvist var lugn och bra men han behövde inte göra en överjävlig insats. Så rent inställningsmässigt så hade man kunnat kriga mer framgångsrikt framför ”Honken” men man ska heller inte glömma att Almtuna gör det riktigt bra där.

Så säkrare målvaktsspel, lite tajtare i egen zon och mer självförtroende är det ”lilla” som skiljer tredje placerade Almtuna mot elfte placerade Timrå IK. En annan skillnad över tid är också att Almtuna har en bredare trupp med mer konkurrens om alla positioner. Gällande eventuell offensiv spets kan jag inte se att Almtuna har någon fördel gentemot Timrå.

Timrå hade kunnat vunnit den här matchen om man fått första målet. Almtuna får ju mycket luft under sina arbetsvingar när de får spela på ledning med ett spel de varit framgångsrika med och Timrå får kämpa i motvind utan att få känslomässigt andrum då pucken inte studsar rätt i avgörande lägen.

Att Hockeyallsvenskan ser ut som den gör efter 12 omgångar känns uppfriskande och det ska bli mycket spännande att följa utvecklingen framåt. Det är dock tråkigt att Timrå inte lyckats bli något av de där skrällagen. Kan man skrapa bort de dåliga insatserna och få en hög lägstanivå så ser jag i alla fall det inte som en omöjlighet att man kan komma att klättra uppåt.

Då måste dock målvaktsspelet eller effektiviteten upp i nivå. Helst båda, men minst en av dem.

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensivt: 2
- Det är bra fart och det är flera bra kreativa anfall. Man skapar ett spelmässigt övertag men avsluten är genomgående för dåliga. Det blir för uddlöst för ett bra betyg.

Defensivt: 2
- Arbetsinsatsen förtjänar ett bra betyg men det är lite för enkla misstag vid målen som blir väldigt kostsamma. Godkänt, totalt sett.

Power play: 2
- Inga mål och spelmässigt var det av blandad karaktär. De två överlägena i tredje perioden var uselt genomförda medan de två i två inledande perioderna var bra och kändes farliga.

Box play: 4
- Här gör man återigen ett mycket bra jobb. Tre numerära underlägen där jag tycker man hade bra koll på Almtuna. Man var dessutom uppe och oroade offensivt.

Spelarbetyg, Timrå IK:

Istid inom parantes

5: Ingen.
4: Andreé Hult (17:31), Johan Persson (12:44) och Andreas Borgman (19:09)
3: Ludvig Nilsson (18:32), Anton Wedin (17:53), Adam Ohre (10 av 10), Daniel Öhrn (14:48) och Andreas Molinder (10:57).
2: Calle Åsell (10:57), John Westin (16:45), Emil Pettersson (15:22), Didrik Strömberg (13:35), Robin Persson (22:11), Jens Westin (21:45), Emil Berglund (15:32) och Mika Norja (8 av 11).
1: Jimmie Jansson (15:06), Mattias Nilsson (21:10), Jeremy Boyce (13:06) och Oscar Johansson (12:54).

Stämning (1-5):

Betyg 3:
- Kul med så stor Timråklack som det trots allt var. De höll igång och bra och ägde arenan totalt under första perioden. De skulle dock behöva jobba upp några nya, starkare ramsor. ”Heeeeja Timrååååå” var jag med och drog igång en gång i tiden men den känns passé, särskilt utan trumma. Almtunas klack lyfte i takt med målen och hade stundtals bra tryck och stämning. Bättre än vad jag noterat där tidigare.


Permalänk

Ingen juniorhockey för mig i helgen

Hej!

Då var det en eftermiddag kvar tills helgen är här. Helger betyder att det blir mycket hockey. Den här helgen ska jag dock åka bort igen. Jag kommer dock befinna mig i landet och kommer bl a gå på Almtuna-Timrå i morgon. Däremot missar jag J20-matcherna hemma mot Skellefteå i kväll och Luleå i morgon.

Två Timråhändelser jag ännu inte tagit upp i bloggen är dels de nya skulderna till kronofogden och den andra är att Tommy Stenqvist blir borta länge och kommer ersättas.

Gällade skulderna har jag inte skrivit något eftersom jag inte vet något. Det kanske kan vara dags med ett s k informationsmöte inom kort igen. Lokalmedias bevakning är inte alltid lätt att tolka i de här frågorna. Det skulle dessutom vara intressant att höra hur både ledning och sportslig ledning ser på starten.

Gällande backersättning så delar jag Robert Holmboms tankar om en offensiv back. Det gjorde t ex mycket för det offensiva spelet när Lawrence Pilut kom in och styrde. Timrå saknar en produktiv back just nu och ett bra skott från blå.

Jag tror förvisso på Jimmie Jansson på sikt men han är ännu i en omställningsfas från junior- till seniorhockey. Jimmie är dock inte rädd att ta för sig offensivt och tenderar ofta att följa med i anfallen på ett smart sätt, vilket gör honom svår att markera. Även om det bara blivit två assist hittills så har han kommit till i många lägen, har några ramträffar samt hela 39 avslut på mål. Det är överlägset flest i hela laget. Det känns som att det finns något där som kan komma att lossna så småningom. Speciellt med tanke på hur målen trillade in för honom på J20-nivå förra säsongen.

En ny back med offensiva kvaliteter och gärna med ett bra skott tror jag skulle kunna betyda mycket för Timrås offensiva spel, vilket är den del som har störst utrymme för förbättring just nu.

På återseende!