Permalänk

Äntligen match igen!

God morgon allesammans!

I kväll är det äntligen match för Timrå IK igen. Det är full omgång av Hockeyallsvenskan och Timrå möter sensationslaget Vita Hästen på hemmaplan. Jag kommer för ovanlighetens skull vara där och se matchen.

Jag tillhörde en av få tyckare som trodde på Vita Hästen före säsongen, åtminstone till den grad att de skulle klara sig undan kvalspel. Detta mycket tack vare fyra-fem mycket vassa forwards. Dessa har också levererat i inledningen.

Det som i min värld är överraskande med Vita Hästen hittills är till största del deras målvaktsspel. Axel Brage har i mitt tycke aldrig tidigare varit någon riktigt bra allsvensk målvakt men ligger i dagsläget på över 95 i räddningsprocent.

Vita Hästens skottstatistik i de första sju matcherna är 167-246. Det är bara Björklöven i hela ligan som har en sämre skottstatistik. 167 skott framåt är ligans näst sämsta notering och 246 mot sig är sämst. Det är därför extra imponerande att man har den bästa målvakten och har gjort flest mål framåt av alla lag.

Jag tror dock inte detta kan hålla i längden, i alla fall inte till den grad att de håller sig kvar i toppstriden men kan Axel Brage fortsatt hålla en jämnhög nivå så är mittenstriden absolut möjlig för nykomlingen.

Timrås skottstatistik är hittills 199-194 och detta mot i stort sett bara topptippat motstånd de första sju matcherna. Det är därför inte svårt att se var Timrås bekymmer inför att möta ”bottentippade” lag framöver är. Nämligen effektiviteten. Timrå är det lag med sämst effektivitet i hela ligan. De tama avslutens lag, så här långt.

Jag vill dock hävda att arbetsinsatsen är viktigast för att slå Vita Hästen. Kan man jobba hårdare än dem och inte släppa igenom deras skickliga offensiva spelare finns goda chanser att vinna genom att åtminstone lyckas peta in några puckar och vinna. Starten blir viktig.

Ta ton!


Permalänk

Nytt backlån klart

http://www.farjestadbk.se/artikel/57886/

Timrå lånar in Modo-produkten Ludwig Byström från Färjestad. Den 20-årige backen har haft en trevande utveckling sedan elitseriedebuten som 16-åring. Han skrev NHL-kontrakt 2012 med Dallas men har ännu inte varit över. Förra säsongen spelade han hela säsongen i Färjestad och gjorde då elva poäng i grundserien och var +10 men nobbades till JVM.

Den här säsongen har hamnat utanför Färjestads lag hittills. Han kom hem från rookieläger i Dallas nyligen och har ej fått spela i SHL. Han har haft svårt att platsa under hela hösten, trots att han i sin tur är ett lån från Dallas. Nu får han alltså chansen i tre matcher med Timrå.

För Timrås del så är det så klart bra att få förstärkning på backsidan. Ludwig borde kunna vara ett tillskott med sitt rörliga och aktiva spel. Han har haft tendenser att bli överkonstruktiv men på allsvensk nivå ska han kunna ta för sig på ett bra sätt.


Permalänk

Johan Lantz glänste när J20 tog första segern

J20: Luleå HF – Timrå IK 0 – 3:

Mål: 0-1 Alexander Åhrman (Höijer, Avehag) 33:01, 0-2 Anton Kalte (Mellberg, Dahlgren) 51:56, 0-3 August Höijer (Mellberg) 59:14 ENG

Skott: 30 – 21

Timrås J20 gör i dag en liknande insats som i går mot Skellefteå. Denna gång räcker det till alla tre poäng. Timrå spelar ett bra och enkelt defensivt spel där man tar få risker och ser till att ligga rätt. Alla jobbar för laget.

Längst bak har man Johan Lantz (95) som även i dag står för en riktigt vass insats.

Lantz fick en tuff start på säsongen med att bli utbytt i premiären. Nu i helgen har han under två matcher spelat upp sig markant och bara släppt in ett mål på 60 skott. I dag gör han några riktigt svåra räddningar och värst var nog en reflexräddning i andra perioden då han tar ett högt returskott med axeln från nära håll. Han får liksom skjuta upp hela kroppen för att nå pucken och lyckas. Till det var en rad fria lägen som han norpade Luleå på mål också.

Timrå har studsarna med sig i matchen och inte minst på det första målet. Det är ett hoplag i slottet där pucken tar sig i mål via en båge över Oscar Masiello (97). Alexander Åhrman (96) sist på den pucken. Målet kom efter ett av lite för få bra öppnande passningar bakifrån. Det var Anton Avehag (96) som med ett hårt och bra pass hittade August Höijer (95) innan hopslaget.

Timrå har under båda dessa matcher haft bekymmer med sitt egna konstruktiva spel. Det var dock bättre i dag än i går, ska sägas. Det blir däremot för ofta att laget slår ifrån sig och man får för få samlade anfall för att det ska kännas okej offensivt. Det är trots allt juniorhockey och ska spelarna utvecklas bra behöver laget ha mer puckkontroll i matcherna än man haft i dessa två matcher. Det var t o m så att Luleå hade fler chanser än Timrå när Timrå spelade power play.

I fem mot fem lyckades dock inte Luleå särskilt ofta ta sig igenom till bra chanser. Ibland sjönk Timrå får lågt i egen zon eller att man tappat pucken på fel ställen. Mötte Luleå fem Timråspelare blev det oftast inga bekymmer för Timrå att freda sig.

I den tredje perioden kan Timrå avgöra matchen efter en spelvändning. Det är Martin Mellberg (95) som från bakom mål frispelar Anton Kalte (97) som trycker upp 0-2 i krysset. August Höijer ökar sedan på till 0-3 i öppen kasse när Luleå spelar power play dessutom.

Bortsett Johan Lantz gillar jag det jag ser av Marcus Hårdegård (97) i den här matchen. Jag tycker han var bäste back och mest rejäl av lagets backar i defensiven. Jag tycker också att Anton Kalte har ett bra tvåvägsspel i matchen likväl som att Jesper Wiberg (97) var aktiv framåt. Förstakedjans August Höijer och Martin Mellberg förväntar jag mig borde kunna ta för sig lite mer som sistaårsjuniorer men samtidigt är minst en av dem involverad i alla målen.

Nu väntar nio(!) raka hemmamatcher för Timrås J20-lag med start med dubbelmöte mot Brynäs fredag/lördag till helgen. Ett Brynäs som man i och med denna seger tog sig förbi i tabellen. Denna hemmaraka av matcher kommer avgöra om Timrå har ett lag som kan kriga om en plats i topp 10-serien eller om man kommer vara ett lag som får strida för att hålla sig kvar.


Permalänk

På rätt väg trots förlust

J20: Skellefteå AIK – Timrå IK 1 – 0:

Mål: 1-0 Petter Mäkitalo (Söderberg, Edström) 17:47

Skott: 30 – 11

Trots förlust och få skott på mål tycker jag att Timrås J20 kan gå stärkta från denna insats. Jag tycker nämligen att arbetsinsatsen är bra matchen igenom. Timrå håller ihop sitt spel bra och släpper till få klara chanser.

Tyvärr gör Skellefteå det också och deras backar imponerade stort med sin kyla. De rusade aldrig utan behöll lugnet och de hanterar pucken mycket bra vilket gjorde att Timrå hade enormt svårt att få fast Skellefteå. Timrå fick ofta jaga pucken. Allt som allt tycker jag att det var en välspelad match.

Matchens enda mål gjordes av Petter Mäkitalo (96) i den första perioden. Mäkitalo är kanske hela ligans bästa sniper med ett mycket rappt skott. Här är det Timrå som dock ställer till det genom att inte få ut pucken trots att man har den under kontroll i egen zon. Är det något Timrå kan kritiseras för under matchen så är det kanske just det, att man ibland är för duttig med pucken i egen zon.

Timrå har ju fått en tuff seriestart men efter att ha släppt in 18 mål på de fyra matcherna kan jag inte tänka mig annat än att man ser den här matchen som ett fall framåt.

Timrå saknar dessutom flera av de mer rutinerade spelarna i laget som t ex Oskar Brändström (95), Anton Nyström (96), Andreas Modin (96) och Alexander Pettersson (96) m fl.

Bäst i Timrå i dag tycker jag att målvakten Johan Lantz (95), backen Filip Lander (95) och kanske främst forwarden Marcus Sirén (97) är. Sirén var den som kom till mest offensivt i dag och var bra på att få med sig pucken i det tajta spelet.

Sirén är en av flera intressanta Timråspelare födda sent 1997 och som inte fyllt 17 år än. De andra är Anton Kalte, Jesper Wiberg och nye Jonathan Dahlén. Dessa bedömer jag är de spelare som har störst chans att bli etablerade A-lagsspelare så småningom. De är kanske inte allra närmast i dag men på sikt har de störst potential. De är redan nu bra J20-spelare.

Nye Dahlén gjorde en pigg insats och var inblandad i flera av de få bra avslut som Timrå hade under matchen. Han och Sirén såg ut att trivas ihop.

Timrå har bara en poäng på de fem första matcherna men utifrån dagens insats ser jag det inte som en omöjlighet att laget tar sin första seger i morgon. Då möter man Luleå, borta, och matchen startar 12:00.


Permalänk

Surt, men bra

God kväll!

Timrå med fem backar till start tog en poäng i Malmö efter förlust på suddenstraffar (slutresultat 2-1). Det är givetvis bra.

Däremot så blir det en aning surt när Timrå leder matchen tills 50 sekunder av ordinarie matchtid återstår. Timrå har även power play i sudden och leder dessutom straffläggningen tills den sjätte och sista straffen ska slås, men förlorar.

Det känns bra att läsa att Timrås krigarattityd och offervilja för varandra imponerade på Malmösupportern och demonbloggaren Johan ”MrMadhawk” Svensson.

Det känns däremot fortfarande jäkligt surt att vi aldrig kommer få se något från den här matchen. Att inte få bedöma hur bra Timrå jobbade, hur bra Mika Norja (36 räddningar) var eller hur snygga Johan Perssons båda straffmål var?

[Tillägg: Det har lagts ut highlights: http://www.viasatsport.se/nyheter/hockey/romano-hjalte-nar-malmo-vande/ ]

Det var alltså Johan Persson som gjorde Timrås enda mål under ordinarie spel. Det var en straff under spel i box play. Av någon anledning räknas det dock inte som ett shorthanded-mål. Jag skulle dock vilja hävda att Timrå är +1 i box play hittills. För det står fortfarande noll i kolumnen för insläppta mål.

I power play hade Timrå bara ett skott på mål på 07:32 i spelformen.

Nu har Timrå spelat igenom den där ”tuffa starten” med sju matcher mot sju topptippade lag. Det blev åtta poäng och en 12:e plats i tabellen. Framöver kommer vi se hur Timrå klarar de tre bottentippade lagen Vita Hästen, Asplöven och Björklöven på hemmais i tre av de fyra kommande matcherna.

Kan vi använda beskrivningar som ”krigarattityd” och att ”jobba hårt för varandra” även under de matcherna så tror jag att det kommer gå bra. Får vi däremot se ett Timrå som tappar ödmjukhet och har fokus på briljans snarare än att jobba ner sina motståndare kommer istället svordomar beskriva lagets insatser. Tror jag.

Har ni som jag stor abstinens för att se Timrå spela så ska det gå att se Skellefteå-Timrå i J20 i morgon på LiveArena. En match där nye Jonathan Dahlén sägs delta.

På återseende!


Permalänk

Jag missar fler matcher…

http://www.timraik.se/artikel/57742/

Jahaja. Jaja.

”Vi beklagar förstås detta djupt, men att sända fler matcher med dålig kvalité är inget alternativ för oss.”

Hockeyallsvenskan väljer att gå från matcher i dålig kvalitet till att inte sända alls under en tid. Det var så klart inga goda nyheter för oss som vill se, analysera och skriva om Timrås matcher. Jag har ju dessutom redan missat två raka matcher av andra anledningar. Nu måste jag alltså åka till Malmö i morgon om jag ska se matchen och det är inget alternativ eftersom jag inte har det här som mitt jobb. Jag kan helt enkelt inte avsätta tid för att resa land och rike runt varenda vecka.

Jag kan säga att om detta avbrott blir långvarigt så får jag nog överväga hur jag kan blogga vidare. Då måste jag ha ett helt annat koncept. Det känns som jag kommer tappa lagets process genom säsongen om jag missar för många matcher. För mig hade att fortsätta med dåliga sändningar, fast gratis p g a bristerna, varit bättre. Jag tyckte dessutom att de hade problem redan på försäsongen med sändningarna och borde ha kunnat agera tidigare.

Det är ju på sitt sätt helt sanslöst att jag kan se min lillebrors årskull (U15) möta Modo borta i morgon över nätet men jag kan inte se A-lagets match i Malmö på samma sätt?

På pojk- och juniornivå kan man alltså se sändningar som det i stor grad är föräldrar som producerar med LiveArenas verktyg men i Hockeyallsvenskan kan de inte få till en vettig streamtjänst? Dessutom kan man se alla matcher på LiveArena i efterhand, vill jag tillägga.

Sanslöst, som sagt.

Jag hoppas dock så klart att detta blir ett kortvarigt avbrott och att vi faktiskt kan få ut något bra av detta. Att få se matcher i den kvalitet vi förtjänar.

Ja, jag såg ju inte matchen i går som sagt. Av vad jag läst och sett i klipp så tycktes Timrå vara spelförare av puck men ingen ifrågasatte Västerås seger utifrån ett starkt försvarsspel. De tycks ha varit starkare, helt enkelt. I klippen visas dock chanser som ju faktiskt borde varit mål så helt chanslösa kan Timrå inte ha varit.

Mot Malmö i Malmö blir det så klart ännu svårare. Malmö har börjat lite halvsegt men ändå tagit poäng i fem av sex matcher. Det säger en del om deras styrka och vilken potential som finns om de skulle spela på topp.

För övrigt såg jag att Lawrence Pilut var bra igen senast. Han är dock tillbaka i HV71 nu och spelar redan i kväll i Örebro. I första backpar med Mattias Karlsson för övrigt.

Det blir till att hålla hårt i tummarna framför swehockeys resultatrapportering. Det kan vara nog så nervigt.


Permalänk

Stämning (1-5): 5

Hej igen!

Jag var ju som sagt bortrest i helgen och missade den härliga segern på Hovet. Jag har inte sett mer än highlights från matchen och mer än så lär det nog inte bli heller. Det är lite trist att man inte kan köpa eller se alla matcher i efterhand (åtminstone inte på viaplay eller HA-play), men så är det.

Av vad jag läst i efterhand så hade Timrå en bortaklack som uppskattades mycket av spelarna samtidigt som spelarna själva klarat ut anstormningar från AIK tack vare ett jäkligt uppoffrande spel. Sådant värmer ju också Timråhjärtat.

Av höjdpunkterna var det några riktigt fina baljor också. Att få vinna med effektiva och rejäla avslut känns ju också bra för både hjärtat och hjärnan.

Som ni som läser bloggen frekvent kanske sett så har jag smugit in åsikter om stämningen i mina matchtexter och det gör jag helt enkelt för att jag vill att det ska börjas pratas och funderas mer om stämning och klack runt Timrå IK, som det kunde göra förr.

Under mitt privata reseäventyr i helgen passade jag så klart på att se lite ishockey. Jag var på Eisbären Berlin mot Hamburg Freezers i den högsta tyska ligan, DEL. Två tyska storlag som möttes en fredagkväll i Berlin inför 12 160 åskådare i hypermoderna O2 World Arena.

Hockeyn i sig var ganska underhållande med fart och fläkt men inte ens lika strukturerad som den är i Hockeyallsvenskan. Det var dock några vassa namn i båda lagen som stack ut. Petr Pohl (Berlin) och Marty Sertich (Hamburg) för att nämna två. Berlin vann med 7-3.

Det som däremot stack ut överlägset mest var stämningen i arenan som för att vara omgång tre av ligaspelet var något av det mäktigaste jag upplevt i en hockeyarena. Jag lät sambon dokumentera med mobilen och lade upp nedanstående klipp på youtube. Nu gör ju kanske inte klippen det hela full rättvisa men det ger i alla fall en inblick om vilken enorm fest det var.

Först ut hemmalagets intro med efterföljande klacktryck:

Här de avslutande minuterna av matchen med både mål- och segerjubel:

Sedan kan man alltid tycka att speakern skriker för högt, att det finns klappor, att de har trummor (sex stycken!) i klacken o s v. När jag själv var aktiv klacksupporter var det viktigt att följa vissa trender och påpeka vilka som var ”töntiga”. Det jag kan konstatera av detta är att oavsett hur de gör det så har de i Berlin skapat en makalös fest där de verkligen får med HELA arenan!

Det är trots allt det viktigaste.

Eisbären är en klubb som gått från råkommunism med att heta SC Dynamo Berlin och enbart ha en motståndare i den östtyska ligan till att nu vara en högkommersiell klubb (ägs av AEG) med sju ligatitlar de senaste tio åren och med att bjuda på underhållning av toppklass. Detta mycket tack vare det tryck som fansen (som står för allt hjärta i arrangemanget) lyckas skapa och att man ändå gör det i samklang med den gapige och partiske speakern som t o m hånar motståndarna.

Dessutom hände det något hela tiden, det blev aldrig tråkigt. Det var t o m så att uppvärmningen var ett event och pauserna var det lustiga tävlingar. Det här med mat och dryck ute på läktaren saknade många av Sveriges restriktioner också, ska sägas. Så trots att själva hockeyn i sig inte höll högsta klass så var detta en upplevelse att minnas.

Nog om det nu.

Som jag skrivit tidigare så missar jag även morgondagens match då jag är borta i jobbet. Jag tror och hoppas på seger, trots mycket svårt motstånd, Västerås har, även om de vann senast, startat lite knackigare än väntat. Hårt jobb är åter nyckeln för Timrå. Kanske t o m ännu hårdare än tidigare.

På återseende.


Permalänk

Jag missar kommande matcher

Hej!

Det är inte ofta jag missar Timråmatcher men nu kommer jag, otroligt nog, missa två i rad. I helgen är jag bortrest privat då Timrå möter AIK, borta. Och på onsdag nästa vecka, då Timrå möter Västerås hemma, är jag bortrest i jobbet.

Det blir således inga blogginlägg från dessa matcher. Om de dock går att se i efterhand på något sätt kan det komma upp åsikter och analyser av matcherna några dagar efter att de spelas.

På återseende!


Permalänk

Succé för Ludvig Nilsson i ny roll

Timrå IK – BIK Karlskoga 3 – 2:

Mål: 1-0 Ludvig Nilsson (Hult, Wedin) 20:47, 2-0 Andreé Hult (Wedin, L.Nilsson) 24:12, 3-0 Ludvig Nilsson PP1 (Öhrn, Pilut) 29:40, 3-1 Johan Nilsson (Höggren, Ytterell) 43:39, 3-2 Daniel Wessner (Björklund, Eriksson) 58:52

Skott:  25 – 21 (9-3, 10-7, 6-11)

Då så. Timrå har fått sin nolla i segerkolumnen spräckt och nu är man ”inne” i tabellen också. Det är alltid skönt, så klart.

Jag tycker Timrå gör sig välförtjänt av segern och man gjorde det tack vare att man jobbade hårdare än sin motståndare och kunde på så sätt utnyttja deras svagheter. I det här fallet var svagheterna en skadedrabbad backuppsättning hos Karlskoga med en oprövad ung målvakt bakom.

Timrå startade matchen bäst och var klart närmast ett ledningsmål i den första perioden. Jag tycker att man hade bra koll på Karlskoga och släppte inte till just något alls. Timrå spelade ganska rakt och med bra fart. Efter några power play utan utdelning åt båda håll blev spelet dock lite mer långsamt och slarvigt. Karlskoga var dock inte tillräckligt heta att utnyttja det.

I den andra perioden fick Timrå en kanonstart med att göra mål på sin första spelvändning. En alldeles för het Emil Kruse i BIK-målet blev offer för Andreé Hults kyla då han kunde gå runt honom och kyligt servera Ludvig Nilsson öppet mål.

Några minuter senare vinner Anton Wedin och Ludvig Nilsson pucken djupt ner i Karlskogas zon och kan sätta upp Andreé Hult framför mål till 2-0.

Roger Forsberg vaskade alltså om rejält i formationerna från senast vilket gav stor succé för förstakedjan där Ludvig Nilsson blev en fantastisk injektion med Hult och Wedin. Nilsson vann dueller över hela isen, längst ner i egen zon, längst upp i anfallszon, i mittzon och framför allt framför motståndarnas mål. Han kunde också bana väg bra för Hult och Wedin med sina fina skridskoåkning. Jag tycker att ”Ludde” var isens dominant i kväll.

Det var ytterligare en spelare som också verkligen stod ut. Det var lånet Lawrence Pilut som hade stor show efter offensiva blå i power play. Han lurade skjortan av BIK:s box play-forwards flera gånger innan han skickade igenom den puck som just Ludvig Nilsson tryckte in returen på.

Ludvig Nilsson har varit inblandad i de fem senaste Timråmålen och gjort tre mål och två assist i dessa.

I den tredje perioden tog sig Karlskoga tillbaka spelmässigt. Deras fjärdekedja med Fredrik Höggren, Mikael ”Daggen” Eriksson och Johan Nilsson jobbade hårt hela matchen och satte också prägel i den tredje perioden där de andra sedan följde på.

Timrå spelade också helt okej i den tredje perioden enligt mitt sätt att se det. Ludvig Nilsson var nära hattrick bara sekunder innan BIK:s första reducering kom. Karlskoga är trots allt ett starkt lag offensivt men Timrå spelade uppoffrande och hade fart i försvarsspelet.

Mika Norja gör en bättre match än senast men helt nöjd kan han inte vara med insatsen. Jag tycker han har lite för dålig returkontroll och det utnyttjade Karlskoga i den tredje perioden. Vid det första målet slänger också Höggren in ett lågt skott som Johan Nilsson smäller dit den väntade returen på.

Vid det andra målet tycker jag Timrå har bra koll på läget. Karlskoga har svårt att få fast pucken och plockar sin målvakt. De slår ett ganska dåligt dump som Mika Norja går ut på och ska bara spela ut. Norja tar dock för lång tid på sig och blir kanske målsugen och försöker skicka ut den mitt i banan men får ju inte upp den och sätter laget i en svår sits där alla är lite ur position, inte minst Norja själv. Daniel Wessner kunde slutligen peta dit tvåan med minuten kvar.

Timrå klarar ändå den sista minuten på ett bra sätt. Det avslutas med en tekningsseger av Andreé Hult. Allt som allt vinner Timrå på att man har den bättre inställningen mot ett lag som är kända för just sin inställning.

Jag skrev senast om förebilder för hårt arbete och där visar ju verkligen Jens Westin var det skåpet ska stå då han i den andra perioden täcker ett skott med foten, får så ont att han inte kan stå upp på båda skridskorna. Karlskoga behåller trycket och Westin täcker ett skott till(!) och Timrå kan få ut pucken. Westin hasade sig sedan till det egna båset på en skridsko. Då ska man komma ihåg att det är långt att byta i den andra perioden.

Jag har också skrivit att publiken gillar den typen av aktioner mer än t ex en vacker dragning. I kväll var stämningen aldrig så hög i arenan som just när Westin slet sig till båset. Det gav lite rysningar!

48 omgångar kvar och två poäng upp slutspelsseriestrecket.

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensivt: 3
- Äntligen var effektiviteten okej likväl som kreativiteten åter var bra. Däremot kom man inte så många flygande anfall ända nerifrån eller genom mittzon utan det blev mycket till att lägga ner puckarna och jobba till sig målchanser. När man väl får snurr har man många bra idéer. Klart bra!

Defensivt: 4
- Bra inställning för det första och det bästa defensiva spelet var nog det man utförde redan i anfallszon där man vann många puckar och kunde skapa bra chanser direkt på det. Uppoffringen i egen zon var bra. De gånger man fick bekymmer var när Karlskoga kunde komma in med pucken i bra fart.

Power play: 4
- Ett mål på fyra försök är absolut bra och man skapar bra tryck. Lawrence Pilut visade klass med sitt puckskickliga spel. Vid några byten fick man inte igång spelet men så är det alltid. Jag tycker man skapade många chanser och kom till bra skottlägen. Det känns farligt för motståndarna när Timrå har power play.

Box play: 5
- Fortfarande 100%. Fyra klarade boxplay och bara tre skott på Norja på 06:04 i spelformen. Karlskoga hade oftast svårt att skapa redan i uppspelsfasen där Timrå klev ut, pressade och vann pucken. När Karlskoga fick tryck stod Timrå bra i skottlinjen.

Spelarbetyg, Timrå IK:

Istid inom parantes

5: Ludvig Nilsson (19:54).
4: Jens Westin (21:15), Lawrence Pilut (19:49) och Andreé Hult (19:36)
3: Anton Wedin (16:06), Emil Pettersson (14:05), Johan Persson (13:52), Jeremy Boyce (16:25), Andreas Borgman (19:15) och Jimmie Jansson (17:46).
2: Mika Norja (Mv; 19/21), Robin Persson (22:21), Daniel Öhrn (12:35), Per Hallin (18:08), Emil Berglund (11:35), Andreas Molinder (18:50), John Westin (07:58), Oscar Johansson (09:27) och Didrik Strömberg (13:18).
1: Ingen.

Övriga: Adam Ohre (Back-up), Filip Lander (00:00) och Andreas Modin (00:00).

Stämning (1-5):

Betyg 3:
- 2026 är långt ifrån de 2700 som klubben vill snitta. Klacken var inte lika trång i dag däremot gör de som står där en bra insats. Man börjar med att sjunga i ”Timrå Hej”, vilket jag gillar. Man får dessutom med sig hela publiken vid flera tillfällen. Trycket vid Jens Westin-situationen och ”Kom igen Timrå” när laget kämpade för att hålla undan i tredje perioden var riktigt bra. Allt som allt var det förhållandevis bra allsvensk nivå på stämningen.


Permalänk

Nytt Hockeypuls ute

Här kan ni se det senaste Hockeypuls-programmet: