Permalänk

Timrå bjuder till för mycket i kväll

IK Oskarshamn – Timrå IK 3 – 2:

Mål: 1-0 Lukas Ericsson 7 (Zanetti 5, Svensson 6) 02:47, 2-0 David Rodman 4 (Piispanen 9) 10:04, 2-1 Robin Persson 1 (J.Persson 7, Pettersson 12) 43:55, 2-2 Andreé Hult 4 (J.Persson 8) 46:47, 3-2 Greg Squires 9 (McGrath 1) 48:44

Skott: 21 – 23

Det finns minst två sidor av allting. Att Timrå IK spelar framåt med fart och kreativitet är nog utvecklande för många av lagets spelare. Jag har dock lite svårt för att man ska bjuda upp så mycket som man gör i dag på bortaplan.

Timrå spelar en streckmatch borta och förlorar på att man släpper in två kontringsmål. Det borde vara Timrå som samlar ihop sig och ställer om snabbt med bra kontringar. Oskarshamn hade snabba och bra omställningar hela matchen och Timrås försvar mot blev till största del i form av att ha eget puckinnehav. Dömt att misslyckas.

Hur matchen började har jag inget riktigt grepp om. Webbsändningen fungerade inte under ett antal minuter och under dessa gjorde Oskarshamn mål och Timrå tog timeout. Gissningsvis gjorde Timrå ganska dåliga minuter, med andra ord.

Timrå var annars pigga under matchen. Med det menar jag att det var inget fel på farten som det varit under en del matcher på senare tid. Timrå skapar minst lika många, om inte fler, bra målchanser än Oskarshamn i första perioden. Dock så rusar man bort sig till att åka på en två mot en där David Rodman avslutar extremt kyligt och snyggt till 2-0.

2-0 kändes dock inte helt speglande i första perioden men i den andra har Timrå ganska stora problem. Timrå får inget grepp om Oskarshamn alls och har för stora avstånd i försvarsspelet. Timrå kommer i en del bra anfall men det är lite plottrigt. Det blir för mycket bara Emil Pettersson. Oskarshamn är dessutom mer fysiska och vinner mer närkamper.

I den tredje perioden börjar Oskarshamn i power play och skakar fram några grymma chanser som Mika Norja gör fina räddningar på. Därefter tar Timrå över fullständigt och dominerar egentligen hela perioden därifrån.

Robin Persson smäller 2-1 i krysset från nära håll efter att Petterssson och J.Persson grävt fram från bakom mål. Andreé Hult rinner kort efter igenom i power play och skickar upp den högt till 2-2. Kort efter det har Daniel Öhrn ett jätteläge där han skjuter rakt i plocken på Gasper Kroselj i IKO-kassen.

Här fullkomligt flyger Timrå fram med ungdomlig entusiasm. Det hade kunnat vinna matchen åt Timrå. Det var nära flera gånger.

Men.

Det är fortfarande en streckmatch på bortaplan. Då kan man väl vara liiiite försiktig i alla fall. Detta slutade med att Oskarshamn kunde kontra in 3-2 med en ny fin individuell prestation. Greg Squires kommer till höger från Norjas håll, går runt kassen och får in vid Norjas vänstra stolpe. Han gör dit en bra match, Norja, men där måste han hinna täppa till, kan jag tycka.

Timrå öser sedan på och har flera bra kvitteringschanser. Timrå får dessutom två power play här, dock utan utdelning. I sex mot fem har man ett kompakt tryck men det är lite att man tar skott i fel lägen men med rätt studsar hade det kunnat gå.

Nä. Matchen var ganska underhållande och Emil Pettersson spelar på en fantastisk nivå just nu. Streaken är nu uppe i 12 matcher. Det blev ändå inte roligt. Det blev dessutom åter poänglöst för laget och i tabellen är Timrå nu på kvalplats, som näst sämsta lag i serien.

Hur det kommer sig finns det många anledningar till. Att spelarna står för ojämna insatser är en. Truppens uppbyggnad är dessutom för obalanserad med en seniormålvakt och för få backar men 14 forwards. Det har tagit alldeles för lång tid att täppa backluckorna nu. Sedan blir Mika Norja väldigt viktig och han håller tyvärr inte den nivå laget behöver honom att hålla i rollen som en målvakt som ska stå alla matcher. Timrå är 14:e lag i effektivitet men även bara elfte lag i räddningsprocent.

Nu är dock tabellen extremt jämn och Timrå har bara åtta poäng till en andraplats t ex. Det är med andra ord ingen katastrof än men att som de fem senaste bara tre poäng är en poängtakt som kommer leda ner till kvalseriespel för att hålla sig kvar.

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensiv: 3
- Det var förvisso väldigt koncentrerat runt Emil Pettersson och Johan Persson men offensiven var bra. Timrå hade fart i benen och på pucken. Lite för dåligt med att komma in nära kassen de första 40 minuterna men i tredje var det riktigt bra också.

Defensiv: 1
- Nä. Det här är inte godkänt. Det är för offensivt, för mycket chanstagningar i spelet. Timrå hade dålig ”gap control”, d v s för stora avstånd till motståndarna i egen zon. Mycket av det beror på att Oskarshamn fick vända snabbt och komma med fart på de undertaliga backarna. Om det nu var backar. Det var inte ovanligt med att en back var bortpinchad också.

Power play: 3
- Ett mål på fyra försök och rätt bra tryck. Tyvärr saknar man självförtroende och passar när man ska skjuta och skjuter när man borde passa. Dock bra trafik. Emil Pettersson styr bra även här.

Box play: 3
- Svårbedömt. Det blev bara ett boxplay som klarades ut. Däremot skapade Oskarshamn bra chanser i det men Mika Norja stod för fina räddningar. Han är ju också en del av lagets box play, så klart.

Spelarbetyg:

Istid inom parantes

5: Ingen.

4: Emil Pettersson (24:59) och Johan Persson (22:56).

3: Robin Persson (23:26).

2: Andreé Hult (23:25), Mika Norja (18 av 21), Anton Wedin (14:27), Per Hallin (14:59), Andreas Molinder (26:17), Daniel Öhrn (13:57), Oskar Brändström (08:34), Didrik Strömberg (14:50), Ludvig Nilsson (17:55), John Westin (09:56), Emil Berglund (12:51), Erik Nyström (08:13) och Oscar Johansson (10:41).

1: Mattias Nilsson (18:53), Andreas Borgman (19:17) och Jeremy Boyce (10:32).

Övriga: Johan Lantz (0 av 0) och Calle Åsell (02:32).


Permalänk

Vad kan Timrå IK ge kommunen?

Lite som jag var inne på i inlägget efter informationsmötet så är Timrå IK just nu i ett läge där man bygger från grunden med långsiktigt och värdeskapande arbete.

Med det menar jag att de ekonomiska indragningar man gör sker i klart största del runt A-laget och på klubbkontoret för att anpassa sig till allsvensk nivå medan man behåller SHL-nivå i sin juniororganisation. Timrå har heltidsanställda juniortränare samt en utvecklingsansvarig som har uppdrag att med en röd tråd och på ett övergripande sätt bedriva utvecklingsarbete från skridskoskolan upp t o m J20-laget.

Det är naturligtvis bra, men är man i ett läge där pengar som kommer in direkt går ut i den här branschen så är det produkten i det korta perspektivet som kan dra in behövliga pengar. Timrå IK som klubb har inte tid att vänta på långvariga effekter utan behöver få goda effekter ganska snart. Timrå IK har höga fasta kostnader att brottas med där en stor ”bov” är ägandet av arenan.

Nyligen tog kommunen i Södertälje över både fotbolls- som hockeyarenan (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5992388). Det innebär att det i Hockeyallsvenskan är Timrå IK och möjligen Rögle BK som driver sin egen arena. Resten betalar hyra istället, som jag förstått det.

Timrå IK har, som ni förmodligen läst, lagt fram frågan till Timrå kommun också. Timrå kommun som ganska nyligen hjälpte Timrå IK genom det stålbad som rekonstruktionen innebar. Siffror kring kommunens stöd till Timrå IK är över lång tid stora men långt ifrån något utöver det vanliga. Faktiskt. Det mest skamfyllda är i mitt tycke att Timrå IK både fått förskott på ursprungligt driftbidrag och sedan fått ett nytt högre driftbidrag efter rekonstruktionen, trots att man egentligen redan fått det bidraget.

Att Timrå IK mindre än två år efter rekonstruktionen lämnar in förslag om att kommunen ska ta över driften av arenan ser inte bra ut. Detta samtidigt som det inom kort kommer tas upp en utredning till socialnämnden med eventuellt förslag till beslut om att dra in Timrå IK:s alkoholtillstånd med anledning av ekonomisk misskötsel.

Reaktionerna på Timrå IK:s förslag har inte varit positiva. Kommunalrådet Ewa Lindstrand svarade spontant nej med sin personliga uppfattning. Dagbladets och ST:s ledarsidor tog båda upp det och även om de hade olika bild av situationen så var båda negativa till att kommunen skulle bära driften.

Själv tror jag, utan att vara särskilt insatt i alla delar, att kommunen kommer ta över driften förr eller senare. Troligen senare. Det har nyss varit val och Timrå kommun är en väldigt liten kommun med ganska lite skattemedel att jobba med. Det är mycket en kommun ska erbjuda sina medborgare och när man som kommun måste vända på varje öre så köper man inte tillbaka en arena förrän det inte finns några andra alternativ. Tror jag.

Oavsett om Timrå IK vill bli en del i ett politiskt spel eller inte så blir man det när man vädjar om extra stöd hos kommunen. När politiker och media ställer Timrå IK mot skola eller omsorg så är det orättvist mot Timrå IK som klubb men en del av spelet. Det riskerar dock att skapa en negativ bild av Timrå IK i regionen, vilket också kan bli kostsamt.

Därför tror jag att det är viktigt att Timrå IK, här och nu, börjar vända på frågan. Det är inte vad kan kommunen göra mer för Timrå IK utan vad kan Timrå IK göra mer för kommunen?

Det som berättas i inslaget om familjedagen (http://www.youtube.com/watch?v=-22SxD0Ey_E) är några exempel på bra saker Timrå gör för kommunen. Det behöver inte bara vara idrott egentligen heller. Det kan vara ledarutbildningar, friskvårdsprojekt, samarbeten med skolor, fritidsgårdar och vara med att dela ansvar på många viktiga arenor i kommunen/regionen. Jag såg t ex att Västerås skapat ett hockeyfritids med möjlighet till läxläsning i samarbete med en friskoleaktör (http://www.vik.se/nyheter/4vjKOSveCu/).

Då menar jag inte att Timrå IK ska göra det för att rättfärdiga extra stöttning av kommunen utan för att faktiskt se till att vara en viktig del av samhället. Jag tänker att man behöver kliva fram på fler arenor i hela regionen.

När jag var 10-15 år, på 90-talet, så var det bara Sundsvall Dragons som syntes på de arenor jag befann mig på vardagar och på icke sportrelaterad fritid. Jag gick på mycket basket under de åren utan att vara egentligt insatt eller intresserad av sporten i sig från början.

Timrå IK har utifrån sin långa historia och popularitet mycket gratis. Det kan också vara negativt då man inte behövt jobba extra hårt för sin status på mycket länge. Man befinner sig dock i en region där det finns konkurrens bland många duktiga idrottsklubbar i flera andra sporter. Då räcker det inte att vädja att folk ska gå på matcherna för att stötta klubben utan man behöver vara attraktiva att vara en del av.

Just nu är den där attraktiviteten skakad, upplever jag. Så vänd på frågan och gör mer samhällsnytta. Och gör det oavsett vad kommunen beslutar.


Permalänk

Tung helg för J20 och lite NHL

Timrå J20 hade en blytung helg. Timrå låg i förarsätet för att ta en plats i Topp 10-serien efter jul. Den här helgen ser dock ut att ha förstört de flesta förhoppningarna.

Timrå hade dubbelmöte med streckrivalen Västerås. På hemmaplan besegrades Västerås med 3-1 men här blev det i dubbelmötet två klara förluster, 6-3 och 4-1. Jag såg bara den ena matchen (4-1) men där kände jag inte igen Timrås lag som såg tröga ut och blev utspelade. Timrå ledde förvisso efter två perioder med 0-1 men det var i största grad tack vare en storspelande Adam Ohre (95) i mål. När slutsignalen ljöd hade Västerås vunnit skotten med 66-15!

I dag blev det inte bättre av att Västerås tog poäng av Modo medan Timrå förlorade mot bottenlaget Brynäs med hela 8-2! Timrå rasade med andra ord ihop fullständigt denna viktiga helg. Nu är Timrå sex poäng efter Västerås med bara fem matcher kvar. Även Luleå är sex poäng före men de har bara tre matcher kvar att spela. Det mesta talar för att Västerås tar den sista platsen till Topp 10-platsen.

Skulle Timrå IK missa Topp 10 får man spela i fortsättningsserien med fortsatt chans på slutspel med där det i värsta fall finns en risk för att ramla ur. Det finns dock inget hittills som tyder på att Timrå ska behöva bli involverade så långt ner i en sådan serie men man bör studsa upp rejält från den här helgens insatser och resultat.

**

Det som händer i NHL med svenska ögon är att det ser ut som att vi äntligen kan ha en ny ung forwardsstjärna på gång igen. Sverige får absolut fram bra forwards men ingen efter Nicklas Bäckström (f. 87) har lyckats nå den allra högsta nivån av att vara en elitforward i ung ålder. Gabriel Landeskog (f. 92) har väl varit närmast efter honom, men jag tycker inte han är riktigt så bra.

Det som hänt denna hösten är dock att Filip Forsberg (f. 94) klivit fram och spelat på en nivå som skvallrar om att han kan sätta sig in i NHL:s absoluta forwardselit framöver. Han ligger just nu 12:a i poängligan med 22 poäng på 20 matcher. Han har det här som gör att han ser ut att ha mer tid än han egentligen har. Jag minns första gången jag skrev om honom (http://blogg.st.nu/tikare/2010/08/14/foljer-traningsmatch-j20-leksand-1300/)

Jag börjar för övrigt få rätt stora förhoppningar på att William Nylander (f. 96 – 14 poäng på 13 matcher i SHL) har det som krävs också. Och André Burakovskys (f. 95 – 12 poäng på 20 matcher) start i Washington har ju också varit överraskande lovande.

Sverige har ju annars inga bekymmer att leverera bra backar. John Klingberg (f. 92) storspelar för Dallas just nu t ex. F d Timråbacken Anton Strålman (f. 86) lyckades ju äntligen göra ett namn för sig med sin succé i NY Rangers som defensiv back. I somras sajnades han dyrt av Tampa Bay och jag var orolig att det skulle bli svårt för honom att leva upp till de högre förväntningarna i ett mindre strukturerat system. Det har visat sig vara tvärtom och Strålman har börjat bättre än någonsin. Nu är han både defensivt stabil och offensivt producerande.

Blir det World Cup 2016 kommer det vara hårt om backplatserna.

Som avslutning på detta inlägg en sammanställning om hur det går för de övriga f d Timråspelarna i Nordamerika:

Poängligan Ex-tikare i NHL 23/11:

Utespelare:
1. Henrik Zetterberg, DET 20 matcher 17 poäng (4+13) +0 19:47 min/match
2. Frans Nielsen, NYI 20 matcher 12 poäng (5+7) +5 16:43 min/match
3. Anton Strålman, TBL 22 matcher 12 poäng (2+10) +12 19:24 min/match
4. Magnus Pääjärvi, STL 8 matcher 1 poäng (0+1) -1 10:26 min/match
5. Peter Regin, CHI 4 matcher 1 poäng (0+1) +1 8:20 min/match
Målvakt:
1. Anders Lindbäck, DAL 4 matcher 0 vinster 4.52 mål/match 84,5 i räddningsprocent

Poängligan Ex-tikare, övriga nordamerika 23/11:

AHL:
1. Peter Regin, RFD 15 matcher 14 poäng (4+10) +4
2. Anton Lander, OKC 16 matcher 14 poäng (4+10) -2
2. Carl Klingberg, STJ 20 matcher 11 poäng (4+7) -6
3. Max Friberg, NOR 1 match 0 poäng (0+0) +0
CIS:
Joel Östman, ALB 10 matcher 0 poäng (0+0) +4
NCAA III:
Victor Ivarsson, SMH 6 matcher 0 poäng (0+0) -4

Permalänk

Solid insats spräckte förlustsviten

Timrå IK – Almtuna IS 3 – 0:

Mål: 1-0 Emil Pettersson 7 (Hult 8, Molinder 7) 16:52, 2-0 Didrik Strömberg 1 (L Nilsson 8, Brändström 1) 37:50, 3-0 Emil Berglund 4 59:58.

Skott: 21 – 20

Jag gillar den insats Timrå bjuder på i kväll. Det var förvisso ingen blixtrande underhållning men det var en solid insats. Timrå var pressade att vinna efter sina fyra tunga förluster och började därför i rätt ände och spelade ett strålande försvarsspel i 60 minuter.

Redan under tränarintervjuerna i arenan innan matchen tycker jag att Roger Forsberg höll en ton som invaggade lugn. Han gav intryck av en man som tonat ner det svarta och fokusera på det ljusa. Det var tydligen rätt mental väg i detta läge. Jag tycker också han gjorde några bra förändringar. Att sätta Andreé Hult på en kant var tydligt en sådan.

En annan oro inför matchen var att man bara hade fyra ordinarie backar att tillgå. Det visade backvikarierna Andreas Molinder och Oskar Brändström att den oron var obefogad. Jag tycker båda gör en lysande insats. Molinder var säker i position och hade bra passningsspel. Brändström vågade spelade tufft och bedömde bra när han klev fram och pinchade. Båda gjorde assist också.

Det Timrå gjorde riktigt bra i den här matchen var hur man hjälpte varandra över hela banan. Timrå spelade samlat och gjorde en spelare ett misstag så gjorde det inte så mycket utan det fanns andra som snabbt täckte upp. Sedan tycker jag forwards tog stort ansvar i att hjälpa backarna också. Backarna fick det lätt i trängda lägen. Detta försvarsspel gjorde också att Mika Norja hade en tämligen bekväm resa till sin första nolla för säsongen.

Timrå vinner alla tre perioderna med 1-0 och jag tycker inte det var oförtjänt. Timrå glimrade inte offensivt och mötte ett lika samlat försvar men Timrå var något spelförande och fick framför allt fler power play. I det tredje PP-tillfället i den första perioden satt pucken. Emil Pettersson tryckte till från blå och gjorde poäng för elfte matchen i rad. Ludvig Nilsson fick ingen assist men han skymde sikten för Alexander Sahlin väldigt bra där.

På en avvaktande utvisning satte Didrik Strömberg 2-0 i psykologiskt viktigt läge i slutet av andra. Det var framför allt efter ett bra byte av Per Hallin som rörde till hela försvaret, sedan skott över av Brändström och pass upp till Strömberg av Ludvig Nilsson.

I tredje spelade Timrå ännu mer på säkerhet. Almtuna hade det mesta puckinnehavet men hade svårt att ta sig in framför Timrås mål. Det var ett ribbskott men annars var de aldrig riktigt nära någon reducering. Istället kan Emil Berglund sikta in 3-0 i slutsekunderna i tom bur.

Segern var viktig för Timrå som nu har två raka bortamatcher nästa vecka. Där behöver försvarsspelet ligga på samma nivå som i dag, så på sätt var det här en bra start för en positiv vändning. En match är dock ingen vändning. Jag tror också det faktum att Timrå aldrig hamnade i underläge under matchen hjälpte tålamodet och lugnet mycket.

Bra fredagsmys var det däremot så klart!

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensiv: 2
- Ja, som sagt inget glimrande och bra målchanser i fem mot fem var lätt att räkna. Timrå mötte ett väl samlat försvar men skulle gärna se att man kan ta sig in mer på insidan av motståndarna. Passningsspelet från egen zon skulle kunna gå snabbare också.

Defensiv: 5
- Alla fem på isen jobbade som ett lag igen. Det var en enorm förbättring från tidigare. Almtuna hade ytterst lite och i den tredje perioden kunde de vare sig dumpa eller spela in pucken. Timrå stängde nästan allt som kom.

Power play: 3
- Jag gillade verkligen förstaformationen med fem forwards (L.Nilsson, Molinder, Hult, Pettersson och Persson). De satte bra tryck och hade många bra idéer. Tyvärr hade de lite svårt att få igenom skotten. Gör dock det viktiga 1-0 målet i spelformen.

Box play: 5
- Riktigt starkt. I den tredje perioden kom Almtuna inte ens in i anfallszon i sitt power play. Här har laget en stor trygghet.

Spelarbetyg:

Istid inom parantes

5: Didrik Strömberg (18:26).

4: Andreas Borgman (21:54), Andreas Molinder (21:23), Mattias Nilsson (20:47) och Oskar Brändström (10:51).

3: Mika Norja (20 av 20), Robin Persson (20:31), Emil Pettersson (18:43), Anton Wedin (15:49), Erik Nyström (12:04), Per Hallin (13:57), Ludvig Nilsson (13:45) och Oscar Johansson (12:51).

2: Johan Persson (17:50), Andreé Hult (16:09), Daniel Öhrn (14:59), Emil Berglund (12:24), John Westin (12:27), Jeremy Boyce (13:56) och Calle Åsell (06:10).

1: Ingen.

Övriga: Johan Lantz (Back-up).

Stämning (1-5):

Betyg: 3
- 2537 åskådare är under budget men bra sett till den senaste tidens resultat och negativa rubriker. Jag tycker också att stämningen blev bra. Den lilla klick bakom ingången, kallad ”RV”, står för en formidabel insats och höll igång hela första perioden själva innan övriga i arenan hängde på. Blir lite brydd över att så många ur den övriga klacken väljer att stå så långt ner, nära sargen. Vill man höras bra ska man inte sjunga rakt mot ett plexiglas, som tips. Nu såg klacken ut som ett timglas. Många längst upp, få i mitten och många längst ner. Tryck ihop er. För stämningen och kärlekens skull.


Permalänk

Det här är inte okej

IF Björklöven – Timrå IK 3 – 1:

Mål: 0-1 Andreas Molinder 4 (Pettersson 11, Strömberg 3) 12:23, 1-1 Emil Lundberg 6 (Maegaard-Scheel 6, Andersson 10) 25:08, 2-1 Mark Hurtubise 3 (Öhman 10) 31:37, 3-1 Alexander Hellström 1 (Trygg 3) 47:10

Skott: 22 – 22

Björklöven har blivit ett annat lag sedan jag senast såg dem, tidigare i höstas. Patric Wener och Mats Waltin har fått Björklöven att se allsvenska ut. De jobbar som ett lag med fart i benen och de tar sig in och vinner närkamper i rätt områden på isen. De vinner den här matchen tveklöst välförtjänt.

Med det sagt måste jag åter plocka fram sågen när jag ska bedöma mitt älskande Timrå IK. Det är inte okej att våra spelare har slutat jobba som ett lag. För det är det detta handlar om. Timrå IK:s spelare kan göra bra individuella byten, men insatserna är alldeles för ojämna.

Ishockey på den här nivån handlar om hårt jobb och stabilitet. Det är inte okej att kriga i ett byte men inte i nästa byte. Det är inte okej att tre spelare i en femma krigar och de återstående två åker och funderar.

Jag förstår att mycket är mentalt och att spelarna vill.

Timrå började matchen sisådär men efter att man gjort det första målet så tycker jag att Timrå i resten av den första perioden spelar precis som man ska göra och tidigare har gjort när man varit framgångsrika. Man vinner dueller, man är först på pucken och man hjälper varandra. Timrå tog greppet om spelet. Det var solida insatser i byte efter byte.

I periodens sista sekund drar Oscar Johansson på sig något onödigt, vilket gav Björklöven power play i inledningen av den andra perioden. Själva utvisningen dödade Timrå av utan större problem men Björklöven fick igång sitt konstruktiva spel med hjälp av att man fått inleda med puckinnehav på det sättet.

Björklöven spelar bra och Timrå blir lite stirriga. Björklöven kvitterar och sedan tycker jag att Björklöven har greppet om resten av matchen. Timrå har sporadiska bra anfall och en del power play men Björklöven är rakt av starkare.

Timrås passningsspel blir mer och mer sönderstressat ju längre matchen går. Lösningen blir soloåkning där man kastar ifrån sig pucken när man kommit upp i anfallszon. Timrå ser rädda ut. Timrå funderar istället för att hjälpa varandra. Timrå vågar inte.

Några vågar i och för sig. Emil Pettersson är grym med pucken och fortsätter göra poäng, match efter match. Ludvig Nilsson är den som är där det gör ont i kväll och han är väldigt irriterande för motståndarna. Andreas Borgman spelar i kväll med en beslutsamhet i defensiven som resten av laget måste göra. Han såg spelsugen ut. Tyvärr gjorde hans återkomst ingen skillnad i antalet backar då Jens Westin tidigt fick utgå p g a skada.

Timrå ägnar mycket energi åt domarinsatsen. Timrå drar dessutom på sig några frustrationsutvisningar. Timrå är sex man på banan i tredje perioden. Timrås materialförvaltare, Anders Huss, kliver in i handlingarna och drar på laget box play via ett lagstraff med två minuter och 19 sekunder kvar av matchen i underläge med två mål. Det är verkligen inte okej!

Anders Huss ska be om ursäkt!

Timrå IK:s A-lag är i fritt fall just nu. Jag ser inte att något går åt rätt håll. Jag ser bara någon enstaka spelare som utvecklas individuellt och jag ser inte den stabilitet i arbetsinsatsen laget behöver ha för att vinna.

Jag ser dock att när Timrå IK i slutet av den första perioden spelade mer avslappnat så spelade man bra. Tyvärr är man inte solida nog som grupp på isen just nu och det krävs så lite för att ramla ur sitt spel.

När man dessutom som i dag möter ett lag som har ett bra självförtroende så får man heller inget gratis tillbaka. Bortsett onödiga utvisningar så bjöd Björklöven inte Timrå på något under de avslutande två perioderna.

Timrå är alltså i en fas där man är beroende av att det studsar rätt för att man ska kunna styra matchbilden. Motståndskraften när det studsar emot är däremot låg.

Timrå är farligt ute nu. Viktiga poäng rinner iväg.

Bit ihop och jobba ihop!

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensiv: 2
- Bortsett Emil Pettersson är det väldigt sporadiskt med bra initiativ. För sällan vinns kampen framför mål. För sällan drivs det hårt på mål. Fler borde spela som Ludvig Nilsson i den aspekten.

Defensiv: 2
- När Timrå spelade bra hade Björklöven inte mycket att komma med. Annars rinner de igenom lite för lätt ibland och avstånden till motståndarna varierar för mycket. Fler borde vara lika resoluta som Andreas Borgman var ut till sargen för att vinna puck.

Power play: 1
- Åh herre… Timrå har totalt 2:27 i spel fem mot tre utan att göra mål och utan att göra det särskilt bra. Timrå förlorade dessutom varenda tekning. I spelet tycker jag man utnyttjar zonen lite dåligt, man krymper nära varandra. När Pettersson ska hitta Johan Persson på skott blir passningsvägen kort. Den tvingar ingen lång förflyttning på vare sig box eller målvakt.

Box play: 4
- Timrå dödar över elva minuter och gör det relativt bra. Här behöver Timrå inte vara tvekande. Det här sitter. Även nu.

Spelarbetyg:

Istid inom parantes

5: Ingen.

4: Emil Pettersson (17:32) och Andreas Borgman (27:22).

3: Ludvig Nilsson (13:24) och Andreas Molinder (18:54).

2: Anton Wedin (12:28), Erik Nyström (10:23), Per Hallin (13:27), Mattias Nilsson (20:40), Didrik Strömberg (18:07), Johan Persson (15:02), Jeremy Boyce (10:36) och Mika Norja (19 av 22).

1: Robin Persson (22:30), Jimmie Jansson (15:12), Daniel Öhrn (13:45), Oscar Johansson (12:36), Andreé Hult (16:26), John Westin (09:06) och Emil Berglund (13:43).

Övriga: Jens Westin (02:58), Calle Åsell (00:00), Adam Ohre (Back-up).

Stämning (1-5):

Betyg: 3
- 3618 i åskådare och en bra klack som förstår hur man kan skapa tryck och få med sig övriga publiken. Det var inget magiskt tryck men det var bra. Mycket nostalgi att få höra hånramsan ”Sulfat, Sulfit – Timråskit” också. Kul att Timrå åter hade en liten klack och flaggor på plats. Härligt att se hjärtat hos de som reser. Det får mig sugen att resa mer igen.


Permalänk

Tankar på andras synpunkter och tankar

Jag älskar att få kommentarer och tankar till inläggen i bloggen. Även om jag inte alltid väljer att svara så läser jag alla och reflekterar över det som står där. Jag tycker många är vakna i sina resonemang och håller en god ton. Jag tänkte därför att jag skulle göra ett inlägg av mina egna reflektioner från några av de senaste dagarnas kommentarer.

peter skriver:
”Laget såg ner tränat ut, tufft att träna ner sig så i det här läget, men förhoppningsvis har vi igen det redan mot Asplöven”.
”Man lägger in flera hårda pass med mjölksyreträning, det leder ofta till tunga ben, viktigt att man lättar på träning i tid för att ge lätta ben”.
”Dom här tre förlusterna beror på backbrist, på 2 veckor lyckades vi inte få in en back”.

Mina tankar på det:
- Jag tror det kan ligga sanning i alla dina påståenden, bortsett att det ej gav effekt mot Asplöven. Timrå har gått runt på för få backar samtidigt som man säger sig träna hårt mellan matcherna och extra hårt i slutet av förra veckan. Detta förfaringssätt har i alla fall inte givit laget extra energi de senaste två matcherna. Däremot kan det vara av godo på sikt, det återstår att se. Gällande backbrist under lång tid (inte bara två veckor då man från start varit en kort och haft minst en skadad) så tror jag det är en av flera händelser man måste ha i åtanke när man vill analysera varför Timrå helt plötsligt är ett av de lag som släpper in mest mål i serien.

Daniel skriver:
”Har jag fel om jag säger att Timrå oftast spelat bra och stabilt innan uppehåll, samt spelat väldigt dåligt efter uppehållen? Detta sett till de 3-5 senaste säsongerna?”
JanneH skriver:
”Är inte vi alltid dåliga efter uppehållen? Har ju varit så i flera år dessutom känns det som. Förr i tiden kunde man ju misstänka att det var ett och annat krogbesök men det tror jag inte om dessa unga killar. För mycket lösviktsgodis?”

Mina tankar om det:
- Jag har inte tittat nyanserat på det, d v s med siffror och faktisk prestation, men jag delar upplevelsen. Det gäller inte bara detta utan det är även fler dåliga tendenser runt Timrå IK som liksom tycks bestå trots att det bytts ut tränare varenda säsong och väldigt många spelare sett över många år. Problem att vinna på hemmaplan har ju varit en sådan också för att ta ett annat exempel. Tidigare var det problem med skador etc etc etc. Det är svårt att hitta enkla hållbara förklaringar till varför.

Sten skriver:
”Låt Ohre och Lantz visa vad de går för i målet. Erbjud Patrik Edlund att börja träna med laget igen, han behövs som säker back. Nu bör kroppen hålla.”

Mina tankar om det:
- Adam Ohre och Johan Lantz bör matchas in under andra förhållanden än att ”rädda laget ur en svacka”. Målvaktsposten är utsatt och man bör vara extra försiktig att långsiktigt matcha den som inte är redo för det. Anses inte Mika Norja hålla behöver Timrå i första hand värva/låna in en ny målvakt alternativt lyckas hjälpa Norja att spela upp sig, anser jag. Patrik Edlund har inte spelat på nästan tre år och aldrig varit helt ordinarie på den här nivån. Vill han satsa igen behöver han börja på lägre nivå. Jag gillade dock honom och skulle bli glad om fick igång sin karriär igen.

Anders skriver:
”Två poäng ner till ett negativt kval just nu och man funderar vad som ska förändras. Jag har sagt det tidigare, det kan bli ett nedre kval och frågan är hur föreningen ska överleva. På den här nivån handlar det inte längre om att grabbarna och laget måste få tid att växa. Det handlar om att leverera, nu!”

Mina tankar om det:
- Tålamod är ofta en bristvara i den här branschen men utveckling är samtidigt något som kräver hårt arbete under lång tid. Timrås spelare är i regel unga men samtidigt är nästan alla seniorer i ålder och som inte behöver göra något annat än att träna och spela ishockey. Det är nu de ska ta steget till att kunna bli SHL-spelare på sikt. Timrå kommer ingenstans på att de blir allsvenska spelare, de behöver ta ett steg till för att Timrå som lag ska kunna nå succé. Några börjar visa det medan det hos några andra växer frågetecken istället. Problemet just nu är att för många är ojämna, som jag ser det. Svaret blir lite svävande men de behöver både utvecklas och göra resultat, både för klubben och för sig själva. Ingen vinner på tålamod om det handlar om att göra dåliga saker. Press och krav är också en del av ”jobbet”. Gällande negativt kval så bör det kunna undvikas, men att serien är så ruskigt jämn är både bra och dåligt. Det går fort mellan att ha häng på toppen och att få strida i botten. Skulle man hamna där så är det dock ”lättare” än någonsin att klara kvalet då fyra av sex lag i kvalet tar en allsvensk plats. Det ska väldigt mycket till för att detta lag ska åka ur, bedömer jag. Trots allt.

JanneH skriver:
”Vore ju bra om ryktet att HV försöker värva Kaberle blir verklighet. Borde inte vi ha en hyfsat bra chans att få låna Lawrence Pilut bra många matcher då?”

Mina tankar om det:
- Mycket tveksamt. Titta i HV71:s individuella plusminus-statistik t ex. Lawrence Pilut har över lag varit riktigt bra sedan han kom tillbaka till HV71, vilket får ses som bra reklam för Timrå IK, antar jag. De har dock andra unga backar som kanske får tufft att platsa om de skulle värva in mer rutin.


Permalänk

Illavarslande formsvacka

Asplöven HC – Timrå IK 5 -2

Mål: 1-0 Johan Porsberger 6 (Snäll 3, Berglund 3) 01:45, 1-1 Johan Persson 9 (Pettersson 10, Strömberg 2) 09:06, 2-1 John Henrion 12 (Bryhnisveen 8, Salazar 12) 20:17, 3-1 Anthon Eriksson 1 (Näslund 1, Hellgren 4) 27:44, 4-1 Jonas Berglund 4 (Nilsson 7, Porsberger 4) 31:21, 4-2 Anton Wedin 5 (M.Nilsson 2, R.Persson 4) 38:45, 5-2 Sebastian Dyk 5 (Nilsson 8, Lagace 15) 58:30 ENG

Skott: 31 – 25

Ojämnheten biter sig fast.

Nog kändes det som att Timrå faktiskt hade något på gång där innan uppehållet. Timrå var i början av något bra, kände jag. Timrå visade upp ett spel, ett sätt att jobba varje dag och Timrå såg ut som ett vältränat hockeylag.

Nu har Timrå tre raka förluster där man inte alls lyckas hålla uppe sken av ett vältajmat och vältränat hockeylag. Tillbaka är slarv, brist på energi, svagt närkampsspel och man har i stort sett hela säsongen lidit av ett för svagt målvaktsspel, vilket inte minst visar sig när det övriga inte fungerar. Det rasar in alldeles för många mål. 15 insläppta på de tre senaste matcherna.

Insatsen var förvisso något bättre än mot Södertälje och även från senast man mötte Asplöven. Det här var en i stort ganska jämn match men där Asplöven var lite tyngre i närkampsspelet samt att de hade ett bättre målvaktsspel.

Timrå släpper skitmål i början av både första och andra perioden och hamnar i stress. I den första perioden jobbar man sig tillbaka, kvitterar och har bud på ledning. I den andra perioden rasar man ihop.

I samband med att Timrå gör sina mål så skapar många bra och klara chanser men utan utdelning. Timrå hade behövt ta ledningen i slutet av första eller få en extra reducering i slutet av andra eller i början av tredje.

Matchen gick i faser och i de faser då Asplöven förde spelet så gjorde man det mer markant, tycker jag. Timrå blev då mycket tillbakatryckta och hade återkommande svårt att ta sig ur egen zon. Flera av Asplövens mål kommer i dessa faser av matchen. Det är här jag skulle önska att Timrå hade en målvakt som räddade kvar laget i matcherna, även om man som lag inte förtjänar det just då.

I början av säsongen hade Timrå också svårt att ta tillräckligt med poäng men då berodde det till stor del på att man inte riktigt fick igång effektiviteten. När man fick till det gick det sedan väldigt bra. Nu har man hamnat i att ha tappat sin defensiv. Det är mer illavarslande.

Förhoppningen är att det går att åtgärda med ett hårdare och mer rejält jobb. Att man som lag och individ har tydlighet och beslutsamhet i spelet. För det är medicinen. För det var så Timrå vann hockeymatcher. Då kunde Timrå både stänga sina motståndare och skölja över dem offensivt. Tyvärr ser jag dock inte den energin igen efter uppehållet och det oroar mig.

Timrå har ett alldeles för litet, orutinerat och tunt hockeylag för att kunna klara sig utan en fungerande defensiv grund. Att enskilda spelare är ojämna får man leva med men som lag måste det finnas en grund och kampmoral som man även dåliga kvällar jobbar efter. Jag tycker att det fuskats för mycket de senaste tre matcherna.

Tabellen är supertajt och bottenlagen är bara någon enstaka poäng bakom nu.

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensiv: 3
- Timrå skapar många målchanser och har bra kreativa lösningar när man får lite yta. Jag kan tycka att man kanske håller pucken lite för länge ibland men man borde ha gjort ett par mål till i denna match sett till antalet klara målchanser.

Defensiv: 2
- Bitvis okej men det var framför allt inte tillräckligt rejält, totalt sett. Det är också mycket puckslarv i egen zon. Det var mer än en handfull med tillfällen där man har pucken under kontroll men inte kommer ur egen zon t ex. Stundtals känns det som man väger för lätt. Kampen och farten inte i den nivå den måste vara.

Power play: 2
- Timrå skapar några bra chanser i sitt power play, kanske främst Emil Petterssons formation. Dock inget mål på 07:22 i spelformen.

Box play: 3
- Dödar bort många minuter effektivt men släpper även in ett billigt mål där man är för passiva. Överlag bra och nog skulle man tjäna på att ha denna aktivitet i försvarsspelet i fem mot fem också.

Spelarbetyg:

Istid inom parantes

5: Ingen.

4: Ingen.

3: Emil Pettersson (20:18), Andreas Molinder (23:48), Robin Persson (21:12), Johan Persson (11:11), Anton Wedin (14:08) och Jimmie Jansson (21:34).

2: John Westin (07:48), Didrik Strömberg (17:26), Per Hallin (11:26), Emil Berglund (08:31), Ludvig Nilsson (14:08), Andreé Hult (13:23), Oscar Johansson (12:08), Jeremy Boyce (13:05) och Mattias Nilsson (19:42).

1: Oskar Brändström (07:52), Mika Norja (26 av 30), Jens Westin (17:43), Daniel Öhrn (09:40), Calle Åsell (06:25) och Erik Nyström (07:23).

Övriga: Adam Ohre (Back-up).

Stämning (1-5):

Betyg: 1
- Halvglesa läktare i liten arena och noll stämning bland hemmafansen ger så klart lägst betyg. Mycket glädjande att både få se och återkommande höra en Timråklack som tagit sig till Haparanda. Bortastödet växer, nu är det bara att hoppas att det går att förvalta det även på hemmaplan.


Permalänk

Lantz glans räckte nästan till skräll

J20: Modo Hockey – Timrå IK 3 – 2 str

Mål: 0-1 Marcus Sirén 6 (Wiberg 4, Frölander 6) 07:14, 1-1 Erik Flood 2 (Söderberg 8, Lindgren 15) 22:13, 1-2 Anton Kalte 4 (Blom 3, Dahlén 8) 37:19, 2-2 Oskar Söderberg 12 (Ingman 1, F.Norberg 3) 56:46.

Vinnande straffmål: Linus Sandin 14

Skott: 62 – 25

Timrås J20 tar en stark poäng borta mot Modo. Timrå var bara drygt tre minuter från att ta alla tre poäng i en match där man var spelmässigt tillbakapressade men hade både ett grymt målvaktsspel samt en handfull rena frilägen framåt som man brände.

Modo är serieledare och storfavorit till guldet på J20-nivå. Båda lagen kom till spel utan några nyckelspelare och Timrås fall innebar det bl a att Marcus Hardegård (97) var med i laget igen. När jag ser honom i dag kan jag inte begripa hur han inte kan ha en ordinarie plats i detta lag. Jag tycker han storspelade och var Timrås säkraste back i matchen. Han tog dessutom för sig offensivt.

Allra bäst var så klart Johan Lantz (95) i målet. Han gjorde flera avancerade räddningar men tog också otroliga 59 av 61 skott under matchen. Målen kunde han inte göra så mycket åt. Det första kom i power play efter hårt tryck mot kassen och dålig hjälp med returerna och kvitteringen i slutminuterna av tredje var en riktigt snyggt styrning av Oskar Söderberg (95).

Timrå gjorde två snygga mål själva. Först var det Jesper Wiberg (97) som slog ett snyggt diagonalpass genom Modos box som Marcus Sirén (97) tryckte till direkt på. På 1-2 var det Anton Kalte (97) som styrde in ett högt backskott. Inte helt olikt Modos 2-2 mål.

I straffläggningen var Modo klart bättre. Den supertekniske Linus Sandin (96) satte en läcker straff mellan benen på Johan Lantz och när både Jonathan Dahlén (97) och Marcus Sirén missat sina kunde Erik Flood (96) avgöra i tredje omgången.

Totalt sett gör Timrå många saker bra i matchen. Man har ett okej försvarsspel framför eget mål där man hjälpte Lantz när han behövde det. Han släppte dock ytterst få, om ens någon, onödig retur ska sägas. Jag tycker också att Timrå vände spelet snabbt många och hade ju flera frilägen som man brände, t o m en två mot noll brändes.

Bortsett Lantz och Hardegård så tycker jag att Marcus Sirén och Jonathan Dahlén förtjänar beröm för insatser i det offensiva spelet. Totalt sett gör dock hela laget en bra arbetsinsats, även om den inte var helt utan misstag så klart.

Timrå har nu halkat ner under strecket då Luleå slagit Brynäs två gånger om denna helg. Timrå är tre poäng efter men med en match mindre spelad.


Permalänk

Det här var inte så roligt

Timrå IK – Södertälje SK 1 – 4:

Mål: 0-1 Robin Press 6 (Carlsson 6) 13:17, 1-1 Andreas Molinder 3 (Pettersson 9, Jansson 5) 16:01, 1-2 Jesper Frödén 5 (Edblom 9, Lidström 8) 41:27, 1-3 Jakob Karlsson 1 (Djupvik Lövlie 1, Carlsson 7) 54:00, 1-4 Jonas Engström 6 (Press 14) 57:44

Skott: 21 – 30

Det blev en konstig match där jag tycker man kan begära mer av Timrås lag. Det var svårt att få något grepp om vad som hände på isen då först båda lagen hade svårt att ta tag i matchen. Sedan när Timrå gör det i den andra perioden är det lite för tamt framför mål.

Södertälje växer under andra halvan och var i mitt tycke överlägsna i den tredje perioden där Timrås målchanser är ganska lätträknade. En rätt bra bortamatch från Södertälje och en totalt sett ganska svag hemmamatch från Timrå.

Det jag främst saknade i Timrås spel var energin. När Timrå hade fart under fötterna vann man de flesta närkamperna men det gick för mycket i vågor och var för ojämnt. När Timrå var i ett vinnande spår kom farten automatiskt medan det nu var att de fick tänka sig fram att de skulle vara mer aktiva.

Något som saknades i Timrå hela matchen var kampen framför mål. Jag tycker att Tim Sandberg i SSK-kassen hade en rad osäkra ingripanden och några billiga returer. Timrå förlorade inte bara kampen om returerna, man lämnade mer eller mindre walk over eftersom man allt som oftast inte var där.

Södertälje var starka när de vårdade pucken bra och lät Timrå jaga, speciellt i ledning i den tredje perioden. Södertälje vinner skotten 12-5 fastän de spelar på ledning nästan hela den perioden.

Timrå måste jobba hårt och rejält för att vara framgångsrika i den här serien. I kväll mötte man ett mer meriterat lag men som inte fått sitt spel att stämma men gör det för enkelt för dem att vinna. Timrå ligger dock kvar på åttonde plats men har i och med förlusten enbart tre poäng ner till negativ kvalplats.

Adam Reideborn tycker jag, även om han förlorade matchen och släppte fyra mål, i stora drag visade att det är en målvakt som hör hemma på en högre nivå. Han var lugn, säker och kan inte lastas för förlusten.

Betyg på Timrås spel (1-5):

Offensiv: 2
- Under andra perioden tycker jag att Timrå spelar pucken bra men är lite för tama framför mål. Annars var det tyvärr mest kedjan med Emil Pettersson, Andreas Molinder och Johan Persson som stod för det som var bra. Knappt godkänt.

Defensiv: 2
- Bitvis okej men det var framför allt inte tillräckligt rejält, totalt sett. Har man inte fart i försvarsspelet får man inte fart i anfallsspelet. När det funkade, i den andra perioden, såg det riktigt bra ut. Andra gånger kunde enskilda spelare göra bra byten men sällan hela laget samtidigt. Ojämnt.

Power play: 2
- Timrå skapar några bra chanser i sitt power play, kanske främst Emil Petterssons formation. Däremot förlorar man också matchen på att denna spelform inte kan leverera. När man efter bra tryck i andra perioden gör ett dåligt power play vänder momentum och Södertälje kommer åter bra in i matchen och tar sedermera över.

Box play: 2
- Mötte seriens bästa power play och släppte igenom ganska många skott. Till slut straffade det sig. Klarade två av de tre och får godkänt.

Spelarbetyg:

Istid inom parantes

5: Ingen.

4: Ingen.

3: Emil Pettersson (15:38), Robin Persson (22:50) och Didrik Strömberg (18:06).

2: Andreas Molinder (15:45), Per Hallin (14:07), Adam Reideborn (26 av 30), Jeremy Boyce (13:13), Johan Persson (14:27), John Westin (14:38), Ludvig Nilsson (15:24), Oscar Johansson (13:16), Andreé Hult (15:46), Jens Westin (19:32), Daniel Öhrn (10:31), Jimmie Jansson (24:34) och Mattias Nilsson (21:48).

1: Filip Lander (06:57), Emil Berglund (14:04) och Calle Åsell (06:45).

Övriga: Mika Norja (Back-up).

Stämning (1-5):

Betyg: 1
- Jag skulle faktiskt vilja påstå att publikens insats i dag hade stor del i att underhållningsvärdet på denna upplevelse blev så lågt. Sedan jag själv slutade att stå i klacken har jag försökt att inte vara allt för kritisk mot de som står där och faktiskt försöker. I kväll tycker jag dock inte att man ens försöker överlag. Det var ytterst få ramsor och det var aldrig tryck. Jag tittade mot klacken några gånger och såg en gles klack där flera människor satt ner. I slutet av tredje valde många som stod där att gå före slutsignalen. En riktigt svag insats. Ingen kan tvingas bidra till klacken men fler än så här behöver vilja om Timrå IK ska kunna växa. Så här kan vi inte ha det på hemmaplan om besökare ska tycka att det är en häftig upplevelse att gå på ishockey. Kämpa!


Permalänk

Reideborn och Informationsmötet

http://timraik.se/nyheter/timra-lanar-malvakt-fran-modo-hockey/

Timrå lånar Adam Reidborn en match för att avlasta Mika Norja. Timrå har en dialog med Modo som säger att de kan få hjälp av Modo om Norja skulle bli långtidsskadad. Denna gång kom frågan från Modo då de tänkt satsa på Linus Ullmark den närmaste tiden. Detta sa i alla fall Roger Forsberg på informationsmötet i kväll.

Timrå tackade självklart ja. Reideborn har gjort en stark höst och faktiskt varit den vassare av Modos två målvakter av det jag sett. Det borde vara en riktigt bra förstärkning till matchen samt att Norja får träna extra.

Gällande en back, som ju är det Timrå primärt saknar, sa Roger på informationsmötet att de tittar vidare men att Didrik Strömberg tränade för fullt i dag och förmodligen är tillbaka på onsdag. Det lutar åt att Oskar Brändström eller Södertäljes assisterande tränares yngsta son är sjätte back. Extremtalangen Oliver Kylington var på gång till Timrå på ett månadslån i dialog med Färjestad men han placerades i sin moderklubb, AIK, efter att agenten på egen hand frågat runt bland fler klubbar.

Annars pratade Roger om hur säsongsstarten varit. Han beskriver att de vill stå för fart, intensitet, underhållning samt att alla spelare ska utvecklas positivt individuellt sett. Han beskriver ett lag som försöker göra allt lite bättre dag för dag. Han beskriver att de tränar återkommande hårt och man har kunnat se att när intränade detaljer blivit bättre och jämnare så har man fått resultaten med sig. Han betonade vikten av att fortsatt vara ödmjuka och jobba hårt. Målet är fortsatt att komma bland de åtta första.

Gällande informationsmötet i övrigt var det dystra besked från Lars Nolander. Problemen med likviditeten är påtagliga. Pengar som kommer in går direkt ut. Förhoppningen före säsongen var att gå med 2,5 miljoner plus. ”Nu får vi vara glada om det blir ett nollresultat”, sa Nolander.

Det hela blev bildligt när Nolander sedan satte fram en kopp för att samla in pengar till kaffet som det bjöds på i mötet.

Det pratades om mycket detaljer med ägandet av arenan, evenemang, att september och oktober är sämre publikmånader än t ex november och december etc etc. Att ett indraget alkoholtillstånd skulle slå hårt på klubben.

På nyhetssidan så var det så gott som klart att man kommer arrangera en landskamp i slutet av april mot Tjeckien. Man pratade om pengarna från svenska spel som ska gå till ungdomsidrotten.

Min reflektion av det här mötet är att Timrå IK står still i en tung uppförsbacke med många bra idéer på vad som kommer ske längst upp i backen men utan riktigt bra lösningar för nuläget.

Det satsas mycket på ungdomssidan, juniorsidan och man bygger med ett ungt A-lag. Det satsas med bra ledartäthet. Det är arbete som kommer kunna löna sig på lång sikt. Däremot säljer man dåligt med reklam och har svårt att locka folk till matcherna. Det är, även om det jobbas hårt där med, svårt att hitta stora positiva förändringar på kort sikt.

Känslan jag får är att man väntar på att de där två spåren ska mötas. Att det långsiktiga arbetet ska börja ge kortsiktiga resultat. Det vill säga att det hårda dagliga arbetet med små medel ska göra stora resultat på isen och på så sätt få fart på intresset och pengar in.