Permalänk

En jätterolig men väldigt svettig kväll

Timrå IK – Djurgårdens IF 2-2
Södertälje SK – MoDo 3-2
Rögle BK – Luleå HF 3-4 sd

Det var i början av den andra perioden, när Björn Freed rapporterade att Södertälje gjort 2-1 på MoDo, som det vände i magen på mig. Efter att ha kommit till match avslappnad och glad och inte riktigt på allvar trott på vår slutspelschans utan bara känt mig nöjd över att vi bara var med fortfarande. Men efter Linus Vidells mål så såg jag helt plötsligt möjligheter och jag blev kolossalt nervös av det.

Jag hoppade, skrek och levde om. Jag kunde inte stå still för en enda sekund. När Timrå gör 2-2 så hoppar jag upp och ner konstant i trettio sekunder. Jag var även placerad i arenan så att jag kunde se bilder från de andra matcherna samtidigt vilket gjorde att jag knappt såg vad som hände under förlängningen i Timrå t ex. De andra matcherna blev liksom avgörande.

Som om inte dramatiken var tillräcklig så lade Freed även följande citat i slutet av ordinarie tid i Timrå: ”- Neeej, MoDo har gjort 3-3 på SSK… eller vänta det är Rögle som gjort 3-3 på Luleå!” När detta sedan lades ut på resultattavlan med pling-ljudet så lät det som om det var Timrå som gjort mål. Det blev ett mäktigt jubel!

Stämningen idag var fantastisk. Klacken och trumman gjorde tillsammans med sittplats ett makalöst jobb. Det här var nog den bästa stämning vi haft på hela säsongen. Jag skulle kunna tänka mig se reprisen på matchen bara för att höra stämningen.

För vår match i sig var lite sisådär. Djurgården imponerar stort på mig och framförallt Marcus Nilson som måste vara en av de absolut bästa spelarna i den här serien, absolut topp 3. Djurgården är så lugna och oerhört duktiga på att hålla i pucken. Precis som jag var inne på i min röriga matchblogg så fick DIF stundtals ett mäktigt tryck på oss i den andra perioden när vi hade långt till bytena. Jag tror att Djurgården har stora möjligheter i slutspelet.

Men Timrå krigar hela matchen och jag tycker att vi var laget som var närmast att vinna ändå till slut. Vi är starkast i den tredje perioden och kvitteringen var absolut rättvis. Jag tycker att kedjan med Pärssinen-Lander-Meunier var riktigt bra. Bland backarna så tycker jag att Mattias Karlsson och Tomas Skogs gör en riktigt bra match. Lindbäck grym, som vanligt.

Bäst av alla utespelare var nog Laurent Meunier som jag tycker sliter makalöst hårt.

Allt avgörs i sista omgången. Luleå eller Timrå.

Crippe kvitterade mot MoDo tidigare i veckan, Mathias Månsson kvitterade mot Luleå idag samtidigt som Robin Jonsson gjorde sudden-målet för Luleå som definitivt spelade bort MoDo från slutspelet. En gång tikare, alltid tikare!

Nu hoppas jag att HELA Västernorrland stöttar Timrå IK, hela vägen!

Spelarbetyg:

Målvakt:
35 Anders Lindbäck 4
- Han är bra både på matte och att rädda puckar den här grabben. Gör en rad kanonräddningar och kan ej lastas för målen.

Förstafemman:
33 Mattias Karlsson 3
- Grym i sargspelet. Spelar rejält och bra i egen zon. Tog dock en onödig utvisning och bidrog inte så mycket offensivt. Men klart bra!

36 Pär Styf 3
- Är lite kladdig och fick en del långa trötta byten. Men han har ett bra skott som använde flera gånger och som med lite medstuds hade kunnat givit mål.

91 Magnus Pääjärvi-Svensson 2
- Ingen stor match men vill som vanligt mycket och har mycket puck. Klart godkänd!

13 Daniel Corso 2
- Den s k influensan verkar ha tagit hårdast på Corso. Han var inte sig lik idag. Men han var inblandad en del farligheter likväl. Klart godkänd.

25 Martin Sonnenberg 2
- Har fått mycket uppståndelse på slutet och var väl lite blekare idag. Han gick dock in i skiten och kämpade väl. Klart godkänd.

Andrafemman:
9 Petr Caslava 3
- Tacklade mycket och bra. Jobbar som vanligt och är stabil. Låg dessutom bakom den livsviktiga kvitteringen. Klart bra!

23 Tomas Skogs 4
- Jobbar över stora ytor och är bra med pucken. Löser situationerna mycket bra. Offensiv och aggressiv också. Mycket bra!

7 Fredrik Hynning 2
- Gör en stabil insats. Var väl den som lyckades styra powerplay mest problemfritt av alla som försökte. Blev stundtals lite osynlig. Var svag i boxplay vid 1-2. Godkänd.

49 Gabriel Karlsson 2
- Gör ett svagt boxplay vid 1-2. Tekar dock bra och gör som vanligt en bra arbetsinsats.

19 Björn Svensson 3
- Var väl den som kändes hetast i den här kedjan. Jobbar bra och vann närkamper om puck och spelade rejält och intensivt. Styr in kvittering. Inte så avancerat för ögat men han går in i skiten där. Klart bra!

Tredjefemman:
4 Elias Granath 2
- Klart bra defensivt. Gör det han ska, varken mer eller mindre. Klart godkänd.

3 Sebastian Erixon 3
- Tar mycket ansvar, transporterar mycket puck och tar en del skott som han får igenom. Klart bra!

27 Timo Pärssinen 4
- Gör en kopiös arbetsinsats och försöker verkligen hela tiden. Slet hårt och vann många närkamper och skapade chanser. Var ett hot hela tiden. Mycket bra!

51 Anton Lander 3
- Han gör 1-1 efter att ha gjort hela förarbetet och frispelat Meunier i slottet vars retur Lander sedan trycker dit. Är tillsammans med Axelsson våra båsta BP-forwards också. De var riktigt stabila där. Tekade bra men skapade inte sådär jättemånga chanser förutom målet. Klart bra!

10 Laurent Meunier 4
- Bäste utespelare. Jobbar kopiöst över stora och spelar väldigt intensivt i byte efter byte. Vinner puck och skapar chanser. Hade dock inget flyt med domsluten. Mycket bra!

Fjärdekedjan:
14 Kirill Starkov 2
- Hade något bra byte där de var uppe och skapade. Fick en kanonchans i första perioden som han borde satt.

11 Peter Nylander 2
- Gör också något bra byte i första perioden där han framme och inblandad i målchanser.

16 Anton Axelsson 2
- Mycket bra i boxplay men kom inte till särskilt mycket offensivt. Petades i stora delar under matchen.

Om Jimmy Hamrin

Jimmy Hamrin följer sitt favoritlag Timrå IK i ur och skur. Här på Tikare-bloggen kan du följa hans färd genom säsongen. Mail: jimmy.hamrin@gmail.com Facebook: http://www.facebook.com/jimmy.hamrin Twitter: http://twitter.com/#!/jimmyhamrin Kommentera gärna inläggen!
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

13 Responses to En jätterolig men väldigt svettig kväll

 1. patrik säger:

  skönt att rättvisa skipats…. Modo missar slutspel.. med foppa med näslund… med svartvadet. mmm.. Timrå fortfarande med om kampen in i sista omgång.. smaka på den.. :D

 2. Peter säger:

  Jahaa så helt underbart kul!! Att vi får chansen i en direkt avgörande fajt mot Lulä!!
  Myser och blir lätt nostalgisk i tidigare slutspelsmöten med Lulä. Där Timrå dominerat
  stort i vinster…. Tror på en gedigen Timrå vinst på lörd med 4-1…. Go TIK GO

 3. TIK-a-r-e-n säger:

  Det kommer förhoppningsvis bli lik Timrås ”fräckis” säsong och slutspelet mot Luleå 4-0 i matcher 02/03!

  Jag kan faktiskt missa slutspel och inte vara allt för bitter nu, helt fantastisk insats från Timrå senaste matcherna med slutspel karaktär, men samtidigt gud va härligt om vi kunde klå dom…mmmm kan nästan känna känslan när man åker hem på lördag… sen tar vi revanch mot HV71 i kvarten tanken är så härlig så jag blir rädd. Kommer INTE kunna sova!!!

 4. tik 62 säger:

  Nu har nerverna någorlunda börjat stabiliserat sig,blev en rysar kväll det här.Intensiv match där tik krigade på odentligt,men har en viss förmåga med ett extra pass i stället för att svsluta så det blir ingenting i stället,eller så gott som.men det är några spelara som lyfft sig effterson,som bla,måns,perssinen,B svensson,starkov, mfl och några som så gott som alltid gör bra ifrån sig.stämningen var inte bara hög på kortsida,den var hög i hela halen,rena slutspels stämningen,var häfftigt att få vara på platts.skulle gärna vara i luleå på lördag skulle tro det blir samma ös där också.Tror att det kommer att bli en villjornas kamp där dom små misstagen kommer att vara välldigt avgörande.tik`s facit på jusst Luleå är ingen vacker läsning för en tikare,men sammtidigt tror jag att det kan bli mer ett spel som passar tik den här gången,eller hoppas i alla fall.för visst skulle en vinst till tik vara häfftig på ordinarie tid oavsett hur målskillnaden blir.Är skönt att se hur dom sliter nu och jobbar på.längtar till Lördans drabbning .

 5. T T säger:

  Det KAN gå!

 6. Nisse på mon säger:

  Läs ”salle”s inlägg på hockeysnack .På MODO’s rebuilding th future…Länge sen jag skrattade så mycket. Fy f-n vike humorist…

 7. Nisse på mon säger:

  vilken ska det va…haha

 8. TIK-a-r-e-n säger:

  De ska vara ETT pulikstöd i Coop Arena… och det är inte Luleå som kommer stå för det. Tänk att få skratta åt alla experter..ja hela median som dömer ut oss gång på gång år efter år! åk dit och ge erat stöd det är ett krav VI SKA TILL SLUTSPEL ! ! !

 9. Timrå i mitt hjärta säger:

  Fick en tår i ögonvrån när jag såg Challes multibreda leende i
  Canal+ efter matchen. Äntligen är vi i vinnarcirkeln istället för
  loosers corner och kan avgöra detta på egen hand. Makalöst.
  Låt oss ge Luleå en skön sommarsemester och använd Copp arena till Holiday on ice resten av våren. När jag ber om styrka inför matchen på lördag hinner jag notera att Gud Fader har en röd halsduk! Slutspel!

 10. Linus säger:

  Helt fantastisk inramning i EON igår, bästa trycket på hela säsongen, no doubt.
  Återigen imponeras man av Sebbe Erixon och Caslava på backen, vilka jäkla bjässar.
  Håller med om att Meunier-kedjen var het igår, vilken slit dom gör alltså…
  Känns som att Päärssinen trampar mkt vatten dock, mkt jobb men inte så mkt uträttat alltså. Sen tar han en hel del konstiga beslut, men det var det fler som gjorde igår.

  Tycker det var häftigast när man spelade non-stop i över ca 5 minuter. Blir en härlig repris att se på canal+ om 5 minuter.

 11. Manderville säger:

  Underbart!
  Nu blir det krig i Lule. ”Vi hatar dom”. 3 pinnar ska vi ha.
  Tur att Limpan hade koll så att Challe och Nygge inte plockade honom i slutet.
  Och tack alla gamla Tikare för hjälpen.
  Nu har vi allt i egna händer i en sista avgörande match. Sanslöst!

 12. Hassan säger:

  We ain’t won nothing yet…. this one is for all the marbles…

 13. Peter säger:

  Var kan man se matchen i Sthlm?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>