Permalänk

Den här går inte att skylla bort

Linköping – Timrå IK 5 – 2

Jag känner mig besviken på kvällens insats. För nog känns det som att laget ska kunna spela bättre än så här trots att vi saknar några tongivande forwards.

Insatsen blev ojämn på alla plan. Vi kom fel in i matchen redan från start i och med att vi inte lyckades hitta rätt i vår vilja att sätta press på Linköping över hela banan och kom liksom alltid lite för sent hela tiden.

Jag tror inte bara det beror på seghet i tanke och ben utan även att Linköping vårdade pucken väldigt smart och liksom lurade fram oss i forecheckingen vilket öppnade hela mittzon för LHC att använda.

Linköping har dock ingen bra fart i spelet och kändes inte jättefarliga i spel fem mot fem. Den första perioden var den sämsta av de tre där båda lagen spelade lite energilöst. Timrå ska dock vara glada att det stod 1-1. Vi sjönk ihop väldigt lätt i egen zon och det kändes som att kaxigheten och självförtroendet från i fredags var som bortblåst.

I inledningen av den andra perioden tycker jag att det var vi som satte fart på matchen och spelade i ett högre tempo fram till utvisningarna. Jag tycker inte att man skylla utvisningarna på någon annan än oss själva heller, de var väldigt klantigt tagna.

Här är jag också väldigt besviken på spelet i boxplay. Spelare rusar åt alla håll och det håller givetvis inte. Båda målen där är frukt av att vi står fel i boxen, speciellt var 3-1 uruselt. Det ser snyggt ut av LHC men i min värld är det en ren bjudning av TIK.

I den tredje perioden tycker jag att vi visar bra intentioner i början men drar sedan på oss två utvisningar samtidigt, lite tveksamt dömt kan jag tycka. Men här var spelet i boxplay däremot helt lysande men kort efter står vi för ett väldigt virrigt byte i egen zon som ger 4-1 och kistan var spikad.

Dessa händelser får återspegla den inkonsekventa insats som vi stod för i denna match. Det hela avslutades med att vi bjuder på 5-2 också. Jag tycker att det bara går att förlora på att ta ut målvakten med 19 sekunder kvar då man ligger under med två mål. Här måste tränarparet ha lite bättre känsla.

Totalt sett tycker jag att vi såg både oskärpta och lite låga ut. Vi räckte helt enkelt inte till!

Ska man hitta någon glädje i insatsen så var det att Sebastian Erixon återigen var vår bästa spelare. Han höll mycket hög klass matchen igenom.

Spelarbetyg Timrå IK

Målvakt:

1 Magnus Åkerlund 3
- Jag tycker inte att det går att skylla något i den här matchen på Åkerlund som tar 35 skott varav en del var av svår karaktär.

Backar:

23 Tomas Skogs 2
- Spelade ganska tufft och rejält. Drog dock på sig en kostsam och onödig tvåa. Godkänd, inte mer.

18 Antti Halonen 2
- Jobbar bra och försöker. Gör en del misstag men är överlag godkänd.

33 Mattias Karlsson 2
- Försökte lite offensivt men får inte riktigt till det. Hamnade i en del tveksamma situationer. Godkänd, inte mer.

9 Mikko Jokela 2
- Klart godkänd! Han spelar stabilt och tar för sig lite offensivt.

4 Elias Granath 2
- Slarvar en del med pucken men jobbar bra. Godkänd.

50 Sebastian Erixon 4
- Mycket bra! Spelar vädligt bra i egen zon och plockar ut puckar ur egen zon. Han star för sig framåt samtidigt som han var väldigt bra i 3 mot 5.

Forwards:

7 Fredrik Hynning 2
- Blandade och gav. Gör en rejäl blunder vid 1-1 men jobbar emellanåt bra. Framåt kändes tempot lite lågt och offensiven uddlös.

49 Gabriel Karlsson 2
- Är absolut godkänd och tar som vanligt mycket ansvar över stora ytor. Men bortsett från ett ass till tröstmålet så var offensiven tam.

27 Timo Pärssinen 2
- Gjorde tröstmål och jobbade intensivt. Men försvann också långa stunder i spelet. Inte mer än godkänd.

19 Björn Svensson 2
- Var en av få med bra fart och drev igång några anfall. Klart godkänd!

17 Robin Lindqvist 3
- Gör en bra  match tycker jag. Jobbar väldigt förtjänstdullt defensivt och gav oss ledningsmålet. Spelar uppoffrande.

16 Anton Axelsson 1
- Bortsett från första målet så var spelet med puck var under all kritik. Trampar på och försöker men han måste få ut mer av det.

8 Per Hallin 1
- Visar upp ett svagt spelsinne med dåliga passningar. Lyckades inte sätta bra press eller ge sig in i fysiska bataljer. Svag insats.

51 Anton Lander 2
- Är bra defensivt och har även lite driv framåt men får liksom inte fram tillräckligt för ett högre betyg. Bra inställning – Klart godkänd.

22 Martin Röymark 2
- Har en del hyfsade grejer men utvisningen drar ner insatsen. Den kostade laget mycket. Inte mer än godkänd.

6 Fredrik Sonntag 2
- Tacklade och smällde på. Det räcker för ett G.

26 Jeremy Boyce-Rotevall 2
- Satte faktiskt bra press i  några  byten och jobbade intensivt. Godkänd insats.

14 Andreas Valdix 1
- Väldigt uddlös, både med och utan puck. IG.

Om Jimmy Hamrin

Jimmy Hamrin följer sitt favoritlag Timrå IK i ur och skur. Här på Tikare-bloggen kan du följa hans färd genom säsongen. Mail: jimmy.hamrin@gmail.com Facebook: http://www.facebook.com/jimmy.hamrin Twitter: http://twitter.com/#!/jimmyhamrin Kommentera gärna inläggen!
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

18 Responses to Den här går inte att skylla bort

 1. Hockeynisse säger:

  Jag kan instämma i det mesta du skriver Jimmy. Det jag tycker saknas framför allt i Timrås spel ikväll var sättet de spelade rejält och ettrigt i alla tre zoner.

  Sedan tycker jag inte Sebastian Erixon är värd en 4:a. Han var bäst i klassen – men hans spel på blå tycker jag har mer att önska i offensiv zon. Hoppas på bättring nästa match!

  Kan du ge mig ett ärligt svar Jimmy – hur kommer det sig att Pelle Hallin – vår förste rondellhund i kojan – agerade playmaker i PP?

 2. Hockeynisse säger:

  Komplettering på förra inlägget – Vad tror du Perra & Clabbe hade för tanke med att ha Hallin i sarghörnet som spelfördelare?

 3. sugarcane säger:

  TRAISKT!

 4. Nisse på Mon säger:

  Även Challe skulle ut med målvakten i tid och otid i slutet på matcherna när man låg under. Vårda målskillnaden bättre…får väl trösta sig med att ”Nubben o co” gick mållösa hemma 0-1 mot AIK…

 5. Pontus L säger:

  Håller med dig Jimmy. Onödiga utvisningar pga. att man många gånger inte åker full fart in i situationer. På tok för lite avslut i fem mot fem, men framför allt i PP! Och snälla nån, varför skjuter alltid ”Kolan” dragskott? Han har ju ett så himla vasst slagskott, men det visar han i princip aldrig upp, det tycker jag i alla fall!
  Är ju egentligen inget konstigt i att förlora en sådan här match med dessa tunga, tunga avbräck i truppen, men som du säger, idag var vi dock ännu sämre än vad man ändå kan förvänta sig.

  Ser nu fram emot Luleå hemma. Jag tror det är bra läge för att möta just Luleå i detta läge. Känns som om Luleå kan komma att göra en lite sämre match snart, och den kanske vi kan få se på torsdag. Hoppas även då att Timrå kan göra en betydligt bättre insats också!
  Hoppas nu att Corso blir spelklar inom kort, jag tycker många glömmer bort honom lite grann nu i skuggan av Ilkka och Kim, men Daniel tycker jag är i kaliber med dessa två om inte viktigare att få tillbaka i spel.

 6. Kingoftheswing säger:

  Hoppas att detta inte är någon form av föraning av att bortaspelet är lika uselt som fjolårets utan att det var tillfälligheter och en dålig dag på jobbet helt enkelt!

 7. sugarcane säger:

  Dåligt!! Riktigt jävla däligt. Tack.t Tur man hade nog med socker i kaffet. Men huvva

 8. sugarcane säger:

  Hr i ih…. kan man förlora mot ett div. t1 gäng? Det är ju rena rama Giffarna. Och dom ska vi väl ändå inte jämföra oss med. Nä , det var ett ritigt jävla bottennnatt.
  Katastrof.

 9. sugarcane säger:

  Jag är så GRYMT besviken. Inte ofta jag häver mig, men detta är IDAG ett gäng motstsvarigt MORA. Och vi kan inte ta 3 poäng. Det är bara förj….. Jag skäms.
  IDAG skäms jag.Skammen kommer att leva till torsdag.
  MEN NEJ, idag var en skamför TIMRÅ. Hur ändä in i helvete kan vi ta tjong mot ett div.1 gäng? SKAM!

 10. sve säger:

  Lugn nu sugarcane=P Bara en match;) Kom ihåg premiären om denna match var så jobbig för dig!

 11. sugarcane säger:

  sve: Det är JUST NU vi måste vara som bäst. Speciellt mot div 1 motatond. Är vi vi inte ”Bäst” nu, är vi i grottan. Å så är det bara.

 12. tik-62 säger:

  SUCK det här var inge bra.hoppas det inte är en borta vana i år igen.ett lag bör inte tappa så här mycket av två spelare till borta,då blir det bekymer i år.men dom två sissta är snart tillbaks,dom herrar som varit borta längre tar det tid för innan dom tillför laget nått med tanke på brist på matcher.men med alla tillbaks så kommer det klart att bli bättre.Hösgården mot lhc var en katastrof av slarv och brist på energi,villken skillnad mot för spelet mot vf,då gick man på moln effteråt nu hadde man blydojor av model extra tunga.sen börjar det fan bli dax att den 13e forvarden presenteras eller skiter linkan i att ta in en till???

 13. Mats säger:

  jag tycker att det märks att truppen är för tunn, när några gubbar är borta räcker inte manskapet till….Skaffa åtminstonde en klassspelare till…..

 14. nicke säger:

  Nä, dags att ta fram bortaspelet som presterades i slutet av de två senaste säsongerna. Går inte att tro att man ska kunna gå in och styra matcher på samma sätt på bortaplan, spela defensivt och satsa på kontringar så kommer poängen även om det inte är snyggt alla gånger! ska det vara så svårt att förstå, gäller att anpassa spelet efter materialet, särskilt på bortaplan!! :-)

 15. lillspillen säger:

  Verkar som att bortaspöket är tillbaka, betygen godkänt på alla utom tre har jag lite svårt för att förstå.

  PP var inte bra, det behövs en man som skymmer framför målvakten i Timrå, hoppas därför att Sonnenberg, som är duktig på den biten blir kontrakterad snarast.

  Sen till Åkerlund, jag är ingen målvaktstränare men jag blir nervös när att han är så långt ute, och att han slänger sig framåt på varje skott, detta lämnar stora ytor bakom honom, och på dessa kan det hända saker, som när han räddar pucken så att den studsar rakt upp ner bakom honom och vidare in i mål. Är detta bra ?? vad säger du Jimmy ?

 16. Bredsandsgubben säger:

  ”Med skarp kritik underkänt” blir betyget som motvikt till fredagens ”Med utmärkt beröm godkänt”. Vilken scenförändring! Tuffa, hårda, beslutsamma män förvandlas till tvehågsna små pojkar på fyra dagar.
  Nej, nu ska vi inte vara elaka! Det är ju sån idrotten är! Kanske visar det sig på sikt att det var bra för oss och laget att komma ner på jorden igen. Sebbe och Åkerlund får klart godkänt av mig liksom Boyce (som jag inte tycker kan ställas samma krav på).
  Men nog syntes det att våra finska härföraare saknades! Bara att ”bryta ihop och gå vidare”, Jag hoppas våra coacher vänder detta till nåt positivt nu och låter Luleå få sota för denna förnedring på torsdag kväll. För vi läktar- och soffexperter vet ju redan vad Timrå kan denna vinter. Frölundamatchen höjde åtminstone mina förväntningar en bra bit så det kanske var bra att komma ner på jorden igen. 53 matcher kvar – 159 poäng att spela om och vi har fortfarande ett bra lag!
  KOM IGEN TIMRÅ!!!

 17. Hasse säger:

  I den här matchen måste väl ändå TIK få 5+ av diciplinnämnden!!!!

 18. Åkerblom i 6e säger:

  Glöm inte att Corso, Hirschovits, Pikkarainen, Styf, och Larsson var borta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>