Permalänk

Det körde ihop sig lite

Om straffsegern mot Luleå

Nej, vi saknar nog våra offensiva stjärnor trots allt. Det blev väldigt tydligt idag mot ett lag spelar väldigt tätt i egen zon och jobbar så hårt som Luleå gjorde. Då mer än någonsin behöver vi spelare som kan göra det där lilla extra, speciellt i pwerplay. Lander och Gabbe är kanonbra centrar men de kan bli lite enkelspåriga i det offensiva spelet.

Jag kan så här i efterhand tycka att man kanske borde ha ändrat lite i femmorna under matchens gång men det tycks inte vara Perras stil. Timo Pärssinen gjorde många bra grejer men han spelade hela matchen med Robin Lindqvist och Anton Axelsson och det är ju inga poängkungar direkt, deras styrka ligger i andra delar av spelet.

Jag kan tycka att en kille som Martin Röymark hade passat bra ihop med Timo. Runt Röymark händer det saker och han har väldigt bra fart samtidigt som han gärna tacklar och spelar så där intensivt som Timo också gör.

Det var några saker som saknades för att vi skulle ta alla poäng idag och en sådan grej var första perioden. Där måste vi få en bättre start mot ett sådant här lag för att ge oss lite vind i ryggen och stressa upp dem. En annan grej var att vi hade en del spelare som inte gick in 100% i situationerna utan man gled undan tacklingar eller avvaktade. Även om en tackling inte leder till att man vinner pucken så tröttar vi ut motståndaren lite för varje tackling.

Det sistnämnda gjorde att vi inte riktigt var där på de returer vi jobbade fram heller. Vi vann även lite för få puckar av backarna i Luleå, varav flera darrade med pucken. Främst tycker jag att backparet Styrman-Jonsson borde ha kunnats satts i mer problem.

Offensivt med pucken och så fick vi kanske den kvalitet vi kan förvänta oss av de spelare vi hade idag. Jag kan i o f s tycka att en kille som Fredrik Hynning måste kunna skapa mer än han gör. Han är ändå en van poängplockare som när han trampar för fullt kan hitta på en hel del. Men det blev trångt för honom också, samt att han hade ganska dålig tajming idag och tappade mycket puckar.

Men det fanns positiva saker också. Magnus Åkerlund känns just nu som den största. Han gjorde ingen kanoninsats på målet men visade att han kunde resa sig och var riktigt bra i den övriga tredje perioden, i sudden och på straffarna. För att vara en så pass aggressiv målvakt så spelade han väldigt coolt på straffarna vilket jag tror överraskade skyttarna.

Våra straffskyttar går det inte att klaga på heller, det kan bli många extrapoäng där.

Att vi vann känns ändå bra och utefter hur matchen blev så känner jag mig nöjd med resultatet även om jag från start både hoppades och trodde på tre pinnar. Luleå ser svårslagna ut med det här spelet. Men med våra läktarplacerade forwardsess tillbaka så vinner vi en sådan här match, det är jag övertygad om!

Spelarbetyg Timrå IK

Målvakt:

1 Magnus Åkerlund 4
- Lite av lagets matchvinnare med tanke på sitt spel i sudden och på straffarna. Gör många bra räddningar genom hela matchen men kommer för långt ut på målet vilket gör att en 4:a känns som tak även för mig.

Backar:

23 Tomas Skogs 2
- Knappt godkänd. Lite slarvig och rusade iväg lite galet emellanåt. Jobbar dock bra och kan spela rejält.

18 Antti Halonen 2
- Halonen får samma betyg som Skogs men han klassar jag som klart godkänd. Spelar tufft och bra efter sargen och runt kassen.

33 Mattias Karlsson 2
- Också knappt godkänd. Jag tycker han duttar med pucken och kommer till för lite offensivt. Får inte ut sitt fina skott. Spelade dock mycket.

9 Mikko Jokela 3
- Spelade ett väldigt stabilt backspel och tog otroligt mycket ansvar i sitt backpar. Klart bra!

50 Sebastian Erixon 3
- Får alltid ut pucken ur zon. Det känns så lugnt när han inne, speciellt när han har pucken.  Klart bra!

4 Elias Granath 2
- Hamnade lite fel ibland men var överlag stabil. Godkänd, men inte mer än så.

Forwards:

7 Fredrik Hynning 2
- Slarvar en hel del med pucken och hade dålig tajming. Samtidigt är han framme i en hel del målchanser och hade mer än vart fjärde skott vi fick iväg på mål. Blandade och gav. Godkänd.

49 Gabriel Karlsson 3
- Gör många saker otroligt bra men lyckades inte öppna spelet utan blir lite för lättläst offensivt. Jag är även lite tveksam till BP-insatsen vid baklängesmålet. Men är ändå överlag bra i BP, i egen zon och försökte ändå offensivt.

19 Björn Svensson 3
- Har bra fart och är stundtals rejäl. Gör en jättebra insats vid målet. Hamnar dock lite för mycket ute i sarghörnet. Men han är bra idag tycker jag.

27 Timo Pärssinen 3
- Skapade flera chanser och har bra fart in saker och ting. Han slår fina passningar och kan bryta in på mål. Satte ju en snygg straff också. Klart bra!

17 Robin Lindqvist 2
- Jobbar rejält och bra defensivt, främst i boxplay. Men skapar ju ingenting med pucken. Ingen stark tekare. Knappt godkänd.

16 Anton Axelsson 1
- Svår match för Anton då han inte får spela något i boxplay. Men jag vill gärna se honom lite tuffare i närkampsspelet och vara lite jobbigare för Luleå. Offensivt hände inget.

8 Per Hallin 1
- Slänger bort massvis med puckar och går inte rejält in i närkamperna. Jag tycker att han svänger undan en del. Jobbar dock men jag kräver lite mer för godkänt av en energiforward.

51 Anton Lander 2
- En stark tvåa. Skapade en del chanser, som när han frispelade Hallin i andra perioden t ex. Men han lyckades inte öppna spelet och vara en pådrivare framåt utan körde ofta fast som många andra. Bra i boxplay.

22 Martin Röymark 3
- Tuff och rejäl. Han har dessutom bra fart och visar upp ett hyggligt spelsinne. Jag hade gärna sett honom mer i offensiva roller, speciellt nu. Snygg straff!

6 Fredrik Sonntag 2
- Spelar tufft och går in för fullt i närkamperna, bra så men är svag med pucken och gjorde ingen jätteinsats som back i boxplay heller. Får godkänt.

26 Jeremy Boyce-Rotevall 2
- Nja, lite strulig med pucken. Men han är rätt klok i var han ligger i banan och han ger allt i alla situationerna. Godkänd.

14 Andreas Valdix 1
- Är väldigt osynlig. Han känns som den som kan hitta mest med pucken i den här kedjan men något sådant blev inte av. Gömmer sig lite.

Om Jimmy Hamrin

Jimmy Hamrin följer sitt favoritlag Timrå IK i ur och skur. Här på Tikare-bloggen kan du följa hans färd genom säsongen. Mail: jimmy.hamrin@gmail.com Facebook: http://www.facebook.com/jimmy.hamrin Twitter: http://twitter.com/#!/jimmyhamrin Kommentera gärna inläggen!
Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

15 Responses to Det körde ihop sig lite

 1. daniboy säger:

  Med tanke på att vi saknar corso och hirschovits som skall göra poäng
  och pikkarainen som spelar med tungd och delar ut dom tacklingar vi saknar idag, så tycker jag vi skall vara ganska nöjda med 2 pinnar.
  nästan alla andra lag har sina första femmor intakt

 2. Anders säger:

  Första matchen jag ser live på år och dar. Ska inte försöka låtsas att jag kan tillföra något till Jimmys analys, men håller helt med om det var nervöst från start till mål – att vara åskådare alltså. Samtidigt var första perioden seg som en kola – seg nervositet – ingen bra kombination.

  Luleå kändes hyperfarliga när de kom i kontringarna. Timrå hamnade ofta ute i sarghörnorna/kändes trubbigare även om de förde spelet och Luleå ofta slog ifrån sig. Smart bortaspel av Luleå, inte särskilt vackert och föga publikfriande. Något för Timrå att lägga till i sin repertoar – att ta fram vid väl valda tillfällen?

 3. tik-62 säger:

  Underlig match,visst tik saknar 5 spelare och den den 13e forwarde,men trotts det borde dom ,kunna vårda pucken bättre och vara lite mer kreativa i sitt spel.PP spelet var nog det sämmsta jag sett tik presterat under en match.Har svårt att tro att valdix får förlängt vore nog bättre med en junior spelare istället.känns som att tik får vara välldigt nöjda med två pinnar och att ha brutit Luleås segersvit med det spel som var och skador.Nu är det bara hoppas pp blir åtskiligt mycket bättre,har hitils inte fungerat nått vidare.dax att börja spekulera om lördags matchen nu och hoppas att mer än en spelare är tillbaks.vill se se ett skärpt tik då.

 4. Bredsandsgubben säger:

  Det är ju en sorts styrka att ändå vinna såna här matcher också! Lite stelt och låst på sina håll men vi vet ju alla vad laget kan. Nästa match är ju Pikkarainen tillbaka och han tillför nog en hel del åtminstone när det gäller attityd.
  Kul att det fortfarande ser ut som jag hade rätt om Åkerlund! Han ser väldigt trygg och säker ut längst bak trots att ett par av backarna går på halvfart. Sebbe briljerar kanske inte mot Luleå men jag tycker precis som Jimmy att det känns väldigt tryggt när han är inne. Klart bra!
  Nu väntar en radda bortamatcher och om vi kan ta häkften av poängen där är åtminsttone jag nöjd. Bara vi vinner över Modo så….

 5. Kevin O´Shea säger:

  Tycker du delar ut betyg, som oftast är mer överensstämmande än dom som står i ST och Dagbladet.
  Men idag måste du såga Kolan och Hynning – ingen av dessa är värda mer än en etta!
  Segar skridskoåkning än Mattias Karlsson får man leta efter, Lotvonen framstår som rena sprintern i jämförelse.
  Hynning tappar klubban vid 3 tillfällen, och står för indianare i egen zon – och tillför för närvarande ingenting…

 6. Janken säger:

  Jag tycker inte att man ska glömma att Luleå forecheckade som idioter i två perioder heller! Det kan ju vara en av förklaringarna till alla felpass och stressade situationer! Dock borde det ju vara så att det skulle ha hjälpt med ett högre tempo, överlag, från Timrås sida. Då skulle inte Luleå fått samma möjlighet att forechecka sönder spelet!
  I tredje så verkar det ju faktiskt som att norrbottningarna kroknade litegrann! Eller??

 7. Smålänsk Timrå Fantast säger:

  Jag måste få säga att de var den tråkigaste matchen jag någonsin sätt, vi kom aldrig in med fart i deras zon. och när vi gjorde de så stod 5 Björnar där :/ sedan hynning? och Granath? tycker inte de håller Elitseriekapacitet längre, tycker de tillför väldigt lite för timrå. men de är vad jag tycker! Hoppas på mer fart emot södertälje på lördag!

 8. Sanna säger:

  Matchen var ett riktigt sömnpiller måste jag säga, men jag är glad att jag var på plats iaf och fick se grymma prestationer på straffläggningarna! Jag tyckte att det var lite dålig drag på klacken, men det speglar kanske matchbilden också.
  Isen var även bedrövlig! Jag satt på nära håll och den såg inte 100% frusen ut, vad beror detta på mån tro?
  Sedan musiken i hallen var ju hemsk. Vart är dom vanliga gamla låtarna med power som vi brukar köra? Nu kändes det mer disco och det var inget tryck i låtarna.

  Ska med stort intresse följa dessa bortamatcher med tummarna hårt knutna.

 9. sugarcane säger:

  Det var ett jävla tjat. Och en masssa ord. Vem orkar läsa? Nu är det SSK som gäller. 4 borte. Hurr mpnga p tar vi? Nu är allvaret. inga ner detaljer tack. IN I SKITEN!!!

 10. Pontus L säger:

  Tja Jimmy! Tror du att vi kan hoppas på att Corso är tillbaka mot Modo på torsdag, är det rimligt om han nu ska köra 100 % på måndag? Och vad tror du om Hirschovits?

 11. Hockeynisse säger:

  sugarcane: Jag tror det kan bli tufft borta mot SSK med tanke på att har stärkt självförtroende efter vinsten mot AIK. Dock hade deras försvarsspel mer att önska .. Förhoppningsvis utnyttjar vi det och dödar matchen! Jag säger TRE poäng i eftermiddag.

 12. Hockeynisse säger:

  Det saknades ett ”de” i mitt senaste inlägg :)

 13. Hockeynisse säger:

  SLUTRESULTAT SSK mot TIK – 1-3

  SSK: Stefan Bemström
  TIK: Lander, Skogs & Pikkarainen

 14. Manderville säger:

  Hockeynisse: Bra tippat.
  Pontus L: Jag hoppas också att Corso är tillbaka snart. Men jag hörde en sak som gjorde att jag tror han är på väg bort. Han är tydligen lite ”för fin” för Timrå. Vägrar köra rehabträning och accepterar inte vissa order… Hoppas ryktena bara är rykten…

 15. Janken säger:

  Manderville:
  Sicken makalöst långsökt spekulation!
  Tror du på den där själv!?!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>